5 manieren om geld te besparen op je healthy lifestyle in 2017

Lifestyle & Tips door robin-den-besten

Het einde van het jaar komt er weer aan en dat betekent maar een ding: goede voornemens. Mijn goede voornemen? Geld besparen. Want hoewel ik het elke maand wel weer red, zijn er toch een aantal dingen waar ik in mijn fitte lifestyle prima op zou kunnen besparen. En na deze dure decembermaand ben ik wel toe aan wat extra spaarcentjes. Omdat ik ervan uitga dat iedereen graag wat meer overhoudt, deel ik maar al te graag mijn tips voor een rijker 2017!

1. Eet met het seizoen mee

Tegenwoordig kun je bijna alle soorten groenten en fruit het hele jaar door kopen. Hierdoor let je misschien wat minder op het verschil in de prijzen van je dagelijkse portie vitamines. Toch kan het behoorlijk wat schelen als je spinazie in het voorjaar koopt, of bloemkool in de zomer. En nog een extra tip: koop je fruit en groenten op de markt. Zo support je (vaak) de lokale boeren én bespaar je al snel een hoop geld.

2. Sport in buitenlucht

Ik begrijp het, de sportschool is verleidelijk, vooral in de winter. Maar door je abonnement op te zeggen, bespaar je al snel zo’n 25 euro per maand. Bovendien is sporten in de buitenlucht hartstikke gezond! Zo kun je gaan hardlopen, fietsen, skeeleren, schaatsen, touwtje springen of zelfs yoga doen. Er is genoeg keuze!

3. Duik de keuken in

Deze tip hebben we al vaker genoemd, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen: probeer zoveel mogelijk zelf te maken. Bak in een keer een grote batch granola zodat je de komende weken vooruit kan. Je hebt er bijna niets voor nodig en het kost een stuk minder dan die (not so healthy) versie uit de supermarkt.

4. Verdiep je in je zorg

Oke, dit heeft misschien niet álles te maken met een healthy lifestyle, maar is zo belangrijk dat ik het toch in het rijtje wilde zetten. Een zorgverzekering is iets wat verplicht is in Nederland en ook hartstikke handig, als jij bijvoorbeeld uitglijdt bij het hardlopen en je enkel breekt. ;) Toch moet je zorgen voor goede oriëntatie voordat je de keuze maakt aan welke zorgverzekeraar jij je zuurverdiende centjes gaat overmaken. Bij Bewuzt heb je een lage premie en kun je zelf kiezen welke aanvullende zorg je wilt. Zo zit je niet meteen vast aan een pakket waarvan je de helft niet gebruikt. En nog beter, je hebt alles binnen no time online geregeld op hun makkelijke, nieuwe website. Deze zorgverzekeraar is onderdeel van het VGZ. Zo heb je dus wel een goede zorgverzekering, maar bespaar je ook slim geld! Misschien iets voor jou in 2017? (Twijfel je nog of je een aanvullende optie nodig hebt? Bewuzt heeft een handige tool hiervoor, zoals deze fysio rekenmodule)

5. Word queen of the sale

Het klinkt misschien een beetje saai, maar houd de aanbiedingen goed in de gaten. Wil je heel graag die gave sportlegging of een supernieuwe keukenmachine, abonneer je dan op nieuwsbrieven en wacht tot de sale. Zo is jouw musthave misschien ineens de helft goedkoper!

Nu weet ik het zeker: 2017 wordt mijn jaar! Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? En ga je mijn bespaartips gebruiken, of heb je zelf de gouden tip? Laat het me zeker weten!

Disclaimer: dit artikel is geschreven in samenwerking met Bewuzt. Dit verandert echter niks aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)