Mannen stellen zich niet aan, ze worden écht zieker dan wij

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Iedere vrouw weet het: als je vriend ziek wordt, verlaat dan zo snel mogelijk het huis. Want dat kleine kuchje wordt binnen no time opgeblazen tot een hoest die uit het diepste van zijn longen moet komen. Inclusief kermen en kreunen dat hij het zo zwaar heeft. Op het moment dat een man ziek wordt, draait de hele wereld maar om één ding: hem. Zielige, zieke hem. Maar misschien stelt hij zich helemaal niet zo erg aan als dat wij denken. Misschien worden mannen echt zieker!

Hoewel ik het niet leuk vind om dit toe te geven, is er bewijs dat mannen vaker en heftiger ziek (kunnen) worden dan vrouwen. Ik vermoed dat dit gaat om een aantal mannelijke onderzoekers die graag thuis hun punt wilden bewijzen naar de vrouw des huizes, maar goed, bewijs is bewijs. Twee bewijzen, zelfs.

Hot men

Allereerst komt het door het grotere gedeelte in het mannenbrein dat over temperatuur gaat, ten opzichte van het brein van vrouwen. Wanneer je ziek wordt, verhoogt je lichaamstemperatuur om de ziektekiemen te doden. Mannen worden warmer tijdens hun ziekbed, wat ook betekent dat ze zich minder lekker zullen voelen.

Save all the women

Ten tweede is er het recente onderzoek dat laat zien dat mannen vaker door virussen worden getroffen dan vrouwen. Er zijn namelijk virussen, zoals HTLV-1 (verantwoordelijk voor leukemie), die zich voornamelijk op mannen richten. Dit komt omdat zij afhankelijk zijn van vrouwen en hun voortplanting, zodat ook het virus kan blijven leven in de toekomst. Vrouwen worden om deze reden minder hard ‘gepakt’. Maar ja, gezien de kans niet zo heel groot is dat je man thuis kermend op de bank ligt met HTLV-1, vinden wij dat ze dit argument niet tegen ons kunnen gebruiken. Alleen die eerste mag.

Girlpower

Conclusie: mannen kunnen inderdaad meer last hebben als ze ziek zijn. Maar mogen we dan hiermee ook gelijk de discussie wie het sterkere en wie het zwakkere geslacht is de kop indrukken? We willen jullie best deze overwinning gunnen hoor, mannen. Maar dan moeten jullie toegeven dat wij de evolutie aan het winnen zijn en dat wij tot het sterkere geslacht behoren! Voor wat hoort wat. ;)

Heb jij ook zo’n man die zich enorm aanstelt (oké, echt heel ziek is en een beetje aanstelt) thuis? Deel jouw hilarische ervaringen met ons via de comments!

Heeft een verkoudheid jou of vriendlief te pakken? Volg dan deze tips om er zo snel mogelijk vanaf te komen >