Fitgirlcode test: gezond eten bestellen

Eerlijk is eerlijk: afgelopen jaren heb ik niet de gezondste maaltijden laten thuisbezorgen. Als mijn vriend en ik allebei geen zin hadden om een avondje te koken, gingen we standaard voor pizza’s, een familieportie Chinees (met volle bakjes spek en waarbij de groenten waren overgoten in zoetzure of pindasaus) of hamburgers met patatjes. French fries = potato = vegetable, right? Deels omdat het bij het plaatje hoorde dat we dit lekker konden snacken voor de tv, deels omdat we gewoon niet beter wisten. We wisten niet dat we gezond eten konden bestellen. Op bezorgwebsites stond toch alleen maar zulk soort ongezond eten? 

We couldn’t be more wrong! Nadat ik bij Fannetiek had gezien dat zij een hartstikke gezond maaltje bij Thuisbezorgd.nl had gescoord, wilde ik dat ook wel proberen. Ik besloot even in het diepe te duiken wat het assortiment in Rotterdam was aan restaurants waar we gezond eten konden bestellen. Dat bleken er hartstikke veel te zijn!

HEALTHY HOTSPOTS

Van Thais tot Indiaas en restaurants die gespecialiseerd zijn in gezonde broodjes en salades: op Thuisbezorgd.nl vond ik een enorm assortiment aan healthy hotspots. Echt lekkere gerechten waarbij je niet aangewezen bent tot maar één gezonde optie, maar gewoon kleine keuzestressmomentjes hebt van al het lekkers.

Ben jij iemand die altijd afgaat op de recensies van anderen of je ergens gaat bestellen? Ik ook! Je vindt het dan misschien leuk om te weten dat Thuisbezorgd.nl een wedstrijd houdt onder alle restaurants om het ‘Best beoordeelde bezorgrestaurant’ van het jaar te worden. Scoor je bij een van deze restaurants een maaltijd, dan weet je zeker dat je goed zit! Oh en trouwens, wist je al dat steeds meer restaurants de scooters de deur uit doen? De bezorgers komen gewoon lekker sportief op de fiets!

DE TEST

Maar goed, er werd heel veel beloofd, dus dat vraagt natuurlijk om een test! In plaats van veilig thuis besloot ik om Thuisbezorgd.nl op werk uit te proberen. Een plek waar normaal de avocado’s, quinoasalades en boterhammen begraven onder bergen kiemgroenten om je oren slingeren. Eens kijken of er een Fitgirlcode HQ-waardige maaltijd kon worden bezorgd… Mijn oog viel op Vers Rotterdam: gezonde broodjes, wraps, salades, smoothies, sapjes. Noem het op en deze tent heeft het, lijkt wel. Ik ben voor een groene salade met een waslijst aan ingrediënten gegaan. (Heb je even? Courgette, paprika, tomaat, komkommer, wortel, avocado, pompoenpitten en nog meer lekkers.) Twee meegranenboterhammen en een wortel-biet-appelsapje ernaast en mijn lunch was helemaal Fit Girl proof!

Wist jij al dat je heel veel opties hebt om gezond eten te bestellen?  Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en favoriete healthy restaurants! 

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Thuisbezorgd.nl geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)