Hoe je in de supermarkt de verstandigste (en gezondste!) keuzes maakt

Tips door michelle-den-elzen

Iedereen weet inmiddels wel dat je niet met honger naar de supermarkt moet gaan. De verleidingen zijn dan veel te groot en voor je het weet liggen er drie zakken chips, vers gebakken croissantjes, een pak koekjes en cheesecake toetjes in jouw mandje. Thuis gekomen is jouw honger binnen no time gestild en heb je de dagen erna spijt van al die vette dingen die je hebt gehaald. Maar ja, je hebt er nu al geld aan uitgegeven, dus je kunt ze maar beter gewoon opeten deze week. Maar met een goed gevulde maag naar de supermarkt gaan is niet het enige wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je verstandige keuzes maakt tijdens het boodschappen doen. Er zijn nog veel meer tips & tricks hoe jij met een grote tas vol gezonde goodies naar huis gaat. Ik heb ze voor je op een rij gezet! 

1. Blijf in de buitenste gangpaden

Misschien had je er al wel eens over gehoord: in de buitenste gangpaden liggen de meest gezonde producten. Vaak vind je hier groente en fruit, zuivel, brood en vleesproducten. Zodra je meer naar het midden van de supermarkt gaat, kom je de pakjes, zakjes en andere voorverpakte producten tegen. Tuurlijk, daar liggen ook de quinoa en de zilvervliesrijst, maar ook de chips, borrelnootjes en chocoladerepen. Wees je dus eens bewust van jouw route en begin met alle verswaren.

2. Lees de labels

Het is makkelijk om in de marketing trucjes van merken te vallen doordat je leest dat een product 'light' of 'low fat' is. Zonder na te denken gooi je het in jouw mandje, want het zal wel beter zijn dan de volvette versie ernaast toch? Wrong. Ook al bevat het product misschien minder calorieën, het kan daardoor ook zijn dat het zit volgepropt met zout of suikers. Vergelijk daarom de voedingswaarden eens - van welk product krijg je de beste macro's binnen? Het kan soms veel wijzer zijn om voor de normale versie te gaan en een kleinere portie te nemen, dan 'loze' calorieën binnen te krijgen van de light versie.

3. Bestel online

Bang dat je toch de verleidingen niet kunt weerstaan (omdat er een enorme grote muur van cola is gebouwd of jouw lievelingssmaak popcorn in de aanbieding is)? Het kan dan een goed idee zijn om online boodschappen te doen! Bijna elke supermarkt heeft tegenwoordig een inpak- en/of bezorgservice. Online vul je gewoon netjes in wat je aan boodschappen kunt gebruiken en heb je niet de afleiding van 'slechte' producten om je heen. Zo weet je zeker dat je alleen de gezonde producten in huis haalt die je echt nodig hebt, in plaats van al die impulsaankopen.

Op zoek naar goedkope, gezonde voeding? Deze superfoods kosten bijna niets! >

Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @michelledenelzen.