Hoe je gezonder, gelukkiger én fitter kunt worden van een kopje thee

Fit & Training door michelle-den-elzen

Een kopje thee: ik begin er elke ochtend mijn dag mee. Met een warm drankje in mijn hand is het heerlijk wakker worden en kan ik me rustig klaarstomen voor de dag die komen gaat. Ik heb vaak gehoord van de gezondheidsvoordelen van thee en dat echte theebladeren beter zijn dan pakjes uit de supermarkt, maar eigenlijk heb ik er nooit echt wat mee gedaan. Toen ik laatst mijn eetpatroon weer eens onder de loep nam, besloot ik ook te kijken naar wat ik allemaal dronk op een dag en of ik daar meer uit kon halen. (Spoiler alert: dat kon!)

Drink jij ook altijd supermarktthee? Dan wil je misschien ook wel weten wat ik ontdekt heb. Goedkopere thee bestaat vaak uit een lagere kwaliteit thee (ook wel fannings en tea dust genoemd): bijproducten van het sorteren en malen van de hogere kwaliteit blaadjes. Helemaal prima als je gewoon een warm drankje wilt ’s ochtends en verder niet omkijkt naar de voordelen van thee, want het smaakt gewoon goed. Maar wil je, net als ik, meer uit je kopje thee halen? Dan kan het handig zijn om over te stappen naar een betere kwaliteit thee! De (grotere) theebladeren nemen bijvoorbeeld het kokend water beter op, waardoor ze meer antioxidanten afgeven.

Boost your health!

Je kunt, als je dat nog niet dronk, overstappen naar groene thee. Een hele hoop gezondheidsvoordelen van groene thee zijn namelijk wetenschappelijk bewezen: zo kan het zorgen voor vetverlies, een betere hersenfunctie en verlaagt het drankje het risico op hart- en vaatziekten. Maar wist je dat er ook theesoorten zijn die jou kunnen helpen met jouw doelen op de korte termijn? Zoals een betere concentratie, een verbeterde weerstand of minder last van menstruatiepijn.

thee

100% natuurlijk

Ik stel graag aan je voor: tastea. Dit toffe merk heeft de allerlekkerste luxe & 100% natuurlijke thee blends die er zijn. En ook heel belangrijk: die dragen allemaal bij aan een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Omdat ik het experiment graag aan wilde gaan of thee kon helpen om mijn doelen te verbeteren, zocht ik de beste theesoorten die daarbij zouden passen uit in hun webshop. Uiteindelijk deed ik 3 soorten (en een theebeker!) in mijn mandje: de anti-stressthee Stress Less, de slaapthee Sweet Dreams en de energiethee Energy Boost.

Het eerste wat me opviel toen ik de blikken thee openmaakte, was de geur. (Lekkerrr!) Gevolgd door de hoeveelheid kleur die ik zag. Heel veel gedroogde theebladeren, maar ook blauwe, rode, roze en gele bloemblaadjes, lavendel en zelfs sinaasappelschil heb ik gespot in de verschillende theeblikken. Dat ziet er veelbelovend uit! Tijd om de waterkoker aan te zetten en de proef op de som te nemen. En dat is waar de handige theebeker om de hoek komt kijken: dankzij de dubbele wand en filter blijft de thee lang warm en krijg je geen losse stukjes theeblad in je mond tijdens het drinken (zoals je met een thee-ei met gaatjes wel heel vaak hebt). Ideaal!

Merkte ik verschil?

Maar goed, deed het nou iets, die thee? Jazeker! Ik begon met Energy Boost op een dag dat ik best wel moe was. Natuurlijk voel je na twee koppen thee in de middag niet direct verschil, daar ging ik ook niet vanuit. Maar al na een aantal dagen merkte ik wel dat ik meer energie had en mijn werk me een stuk makkelijker afging! Sweet Dreams zorgde er daarnaast voor dat ik elke dag een beetje meer uitgeslapen wakker werd, omdat ik dieper sliep. Dit viel me zelfs op toen ik de gegevens van mijn activity tracker bekeek: mijn rustige slaap duurde langer en ik had steeds minder procent onrustige slaap! Zo’n groot verschil had ik van tevoren niet verwacht.

thee

Voor mij werken deze thee blends dus perfect, maar wie weet herken jij je helemaal niet in deze problemen. Gelukkig heeft tastea een heleboel soorten thee die met van alles kunnen helpen! (En ze hebben echt de leukste namen ever.) Denk bijvoorbeeld aan Hocus Pocus Focus voor verbeterde concentratie, Picture Perfect als beautythee, Skintight voor weight loss en zelfs borstvoedingsthee met de naam Mama’s Milkshake. Maar ze hebben ook 3 lekkere ijstheesmaken: Sunset, Green Dream en Tutti Frutti. Elk met weer hun eigen gezondheidsvoordelen. Voor ieder wat wils, dus.

Wil jij nou zelf ook de heerlijke theeën van tastea proberen? We hebben een unieke kortingscode waarbij de eerste 25(!) mensen 10% korting krijgen op hun gehele bestelling. Voer daarvoor de code ‘FITGIRLCODE’ in bij het afrekenen. En eh, laat je ons weten hoe het bevalt? :)

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met tastea geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)