Glow-getters opgelet: alles over gezichtsmassages

Lifestyle & Tips door sophie-koopmans

We willen allemaal niets liever dan een stralende huid. We verzorgen onze huid al steeds meer en zijn zorgvuldiger met het aanbrengen van make-up. Maar er is nog een ander geheim dat jou die natuurlijke glow in je gezicht bezorgd. Op Instagram zijn al honderden video’s te vinden over gezichtsmassages die je zelf kan uitvoeren. Maar waarom doe je een gezichtsmassage? En wat zijn de voordelen? Wij leggen het uit.

Gezichtsmassage is in Korea al een lange tijd onderdeel van de huidverzorgingsroutine. Ons gezicht bestaat uit meer dan 40 spieren. Wanneer wij sporten dan worden onze spieren strakker, sterker en meer gelift. Ditzelfde effect kun je daarom ook bereiken door gezichtsmassage. Tijdens de massage worden er namelijk verschillende spieren in het gezicht geactiveerd. Hierdoor kunnen de afvalstoffen in het weefsel beter afgevoerd worden en je gezicht oogt strakker.

De duur van een gezichtsmassage

Een gezichtsmassage hoeft niet per se heel lang te duren. Het wordt aangeraden om het drie tot vijf minuten te doen en dan minimaal drie keer per week voor de beste resultaten. Je kan het bijvoorbeeld inzetten tijdens het inwerken van jouw huidverzorgingsproducten. Zoals het goed inwerken van een gezichtsreiniger, serum en een dag- en nachtcrème.

Wat heb je nodig?

Om een gezichtsmassage uit te voeren heb je eigenlijk niet meer nodig dan je handen. Wel zijn er steeds meer handige tools op de markt te vinden die het jou wat makkelijker maken. Zo zijn er de rosé quartz roller, de jade roller of andere massagestenen te vinden. Maar inpricipe zijn je handen en vingertoppen voldoende.

Wat zijn de voordelen?

Vaak spannen we (onbewust) onze gezichtsspieren aan door stress, vermoeidheid of tijdens concentratie. Door gezichtsmassage verlicht je deze spanning en krijg je er een energiek uitziende huid voor terug. Verder zorgt het voor een betere opname van de werkzame stoffen uit producten in de huid. De huid kan dit makkelijker opnemen en je creëert meteen een relaxed self-care momentje.

Ook worden de afvalstoffen in het gezicht afgevoerd, zorgt het voor een betere bloedsomloop en verminderen vochtophopingen als wallen. Er komt zo meer zuurstof in de huid, waardoor de productie van collageen en celgroei wordt gestimuleerd. Daarnaast helpt het om dode huidcellen te verwijderen en verbetert het de textuur van de huid. Dit alles zorgt voor een fris, jeugdig en vrij van fijne lijntjes uitziende huid. Een echte glow dus!

Tot slot is het natuurlijk een moment van ontspanning. Ook eventuele emotionele spanning kan verholpen worden door het kalmeren van de spieren. Je sluit zo op een prettige manier de dag af.

Wat moet je doen?

Wanneer je start met masseren zorg je ervoor dat je schone handen hebt, een gereinigd gezicht en je nagels geen haaltjes hebben of scherpe hoekjes. Begin met masseren vanuit het binnenste gedeelte van het gezicht en werk zo naar buiten toe. De wangen en de kaaklijn masseer je door van onder naar boven te rollen. Het voorhoofd masseer je juist naar beneden, omdat je dit gedurende dag veel omhoog beweegt.

Je kunt de huid rollen, draaiende bewegingen maken, kneepjes, tikken met de vingertoppen en het diep strelen van de huid. Kijk voor meer oefeningen of voorbeelden op YouTube door te zoeken op ‘face massage’ of ‘face yoga’.

Op naar die mooie glow dus! Deze massagevorm geeft natuurlijk pas resultaat door het te blijven herhalen. Daarbij draagt het gebruik van de juiste verzorgingsproducten als reinigen, exfoliëren en voeden van de huid, gezonde voeding en het drinken van voldoende water allemaal bij aan deze glow.