Zo houd jij je goede voornemens wél vol

Tips door michelle-den-elzen

Het is zover! Maandagochtend 2 januari. De start van een nieuwe week en de start van een nieuw jaar. Je kunt je goede voornemens nu niet meer uitstellen. Maar dat is ook nergens voor nodig, want we nemen aan dat jullie net zo veel zin als wij hebben om met die goede voornemens aan de slag te gaan! 

Wij bij Fitgirlcode hebben ook allemaal onze eigen voornemens. De een wil die gezelligheidskilo's van een recente vakantie eraf hebben, de ander vindt het belangrijk om haar sportschema, dat de afgelopen maanden wat is verslapt, weer op te pakken. Allemaal hele goede doelen voor het nieuwe jaar! Misschien is jouw goede voornemen wel om van 2017 jouw fitste jaar ooit te maken. Yes, goed bezig! Om je te helpen het dit jaar wél vol te houden, hebben we enkele tips op een rij gezet.

1. Houd het overzichtelijk

Jep, natuurlijk wil je in 2017 graag fitter en strakker zijn, je planning beter op orde hebben, je huis netjes twee keer per week stofzuigen, je oma vaker bellen en meer tijd voor jezelf creëren. Maar ja, misschien is het ook een beetje hoog gegrepen om alles in één keer aan te pakken. Kies daarom 1 doel uit waar jij je de komende maanden echt op wilt focussen. Natuurlijk kun je ook aandacht aan de andere voornemens besteden, maar probeer geen 100 dingen tegelijk te doen. Je hebt dan een veel grotere kans om op te geven.

2. Deel je goede voornemens

Het kan een goed steuntje in de rug zijn om je goede voornemens en/of je progressie te delen. Als jouw vrienden en familie weten van je goede voornemens en af en toe om een update vragen, kan dit (onbewust) een goede motivatie zijn. Je wilt natuurlijk een positief antwoord kunnen geven! Ben jij bezig met een fit journey? Deel jouw progressie op social media of creëer een apart Instagram-account. Natuurlijk ga je niet 3 ongezonde maaltijden op een dag eten, als je graag online wilt laten zien hoe gezond je bezig bent!

3. Meet je progressie

Als je kunt meten hoe ver je al bent ten opzichte van je start op 1 januari, heb je altijd motivatie bij de hand. Dit kan natuurlijk de weegschaal zijn als je vet wilt verliezen of graag in spiermassa wilt aankomen, of meet de omvang van je taille. Andere doelen kun je bijvoorbeeld meten door te stellen dat je 2 keer per week naar de sportschool wilt gaan, of elke week wilt trainen voor die halve marathon.

goede voornemens volhouden

4. Zoek een steuntje in de rug

Bang dat je het niet alleen kunt en gaat terugvallen in oude gewoontes? Scoor dan een hulpmiddel! Misschien heb je er allang eentje in huis en ben je hartstikke goed voorbereid, maar een van de Fitgirlcode Guides zou jou goed kunnen helpen komende weken! In de guides staan 8 of 12 weken aan recepten, workouts, boodschappenlijstjes en uitgerekende calorieën en macro's. Al het werk is al voor je gedaan, jij hoeft hem alleen nog maar te volgen! Geen moeilijk gedoe of poespas, gewoon lekker en gezond eten. Wil jij weten welke guide het beste bij jou past? We hebben alle verschillen voor je op een rij gezet! Kopen doe je hier. :)

5. Besef dat je ups en downs zult tegenkomen

Heb jij in de eerste week voor je gevoel al gelijk gefaald omdat jij je tegoed hebt gedaan aan 3 oliebollen of die leftover chocolaatjes die nog van december in de kast lagen? Zet die negatieve gedachten gelijk uit je hoofd. Dat jij je een keer laat gaan, betekent niet dat je hele goede voornemen om zeep is geholpen. Herpak jezelf, accepteer dat je het hebt gedaan (misschien wel nodig had, zelfs) en ga morgen gewoon weer verder. Af en toe moet je ook de touwtjes wat kunnen laten vieren, toch?

Wat zijn jouw tips om goede voornemens te kunnen volhouden? Deel ze in de comments en help je mede Fit Girls! 

Bron (header): Pinterest