Tips hoe je Oud en Nieuw overleeft zonder schuldgevoelens

Tips door michelle-den-elzen

Yes! Vanavond is het Oud en Nieuw. Een fantastische avond gevuld met lekkernijen zoals appelflappen, oliebollen, hartige hapjes en natuurlijk vele glaasjes champagne. Dat wordt heerlijk genieten, tenzij je bang bent om de controle te verliezen en morgen met een enorm schuldgevoel zit. Hoewel wij vinden dat een avondje lekker genieten en de teugels laten vieren best mag, willen we je ook voorzien van tips wat je zou kunnen doen om jouw Oudejaarsavond zonder schuldgevoelens door te komen!

Houd je normale eetritme aan

Het klinkt heel verleidelijk om vandaag weinig tot niets te eten, zodat je de calorieën van vanavond kunt compenseren. Maar het zou zomaar kunnen dat jij je met zo’n hongergevoel op de hapjes stort, dat je het dubbele of zelfs driedubbele eet van wat je normaal zou doen. Dat is niet de bedoeling! Probeer dus gewoon je normale eetritme vast te houden vandaag en zorg dat je voldoende water drinkt.

Plan een strategie

Ben je iemand die snel de controle verliest door alle verleidingen om je heen? Het zou je kunnen helpen om alvast een strategie te bedenken voor de avond. Ga je bijvoorbeeld naar een gelegenheid waar een buffet vol hapjes staat? Spreek met jezelf af dat je kiest voor de gerechten die de meeste groenten bevatten. Staat er een receptie op de planning? Duik dan de dansvloer op als je lekkere trek krijgt.

Zorg voor healthy snacks

Host jij het feestje van vanavond? Dan heb je natuurlijk zelf in de hand wat er op tafel verschijnt! Als je dacht dat feestelijke hapjes per definitie ongezond zijn, heb je het mis. Er zijn namelijk ook een heleboel gezonde snacks die niet zouden misstaan op Oudejaarsavond! Onze nieuwste guide, de Sweet ’n Salty Guide, staat er bomvol mee. Zoet, zout, hartig: er is voor ieder wat wils. Goed nieuws! Benieuwd geworden wat voor snacks er in die dubbeldikke gids staan? Ik deelde eerder al een van mijn favoriete recepten.

Wat zijn jouw ultieme tips om Oud en Nieuw zonder schuldgevoelens te overleven? Deel ze in de comments!