Deze superfoods zijn super goedkoop

Tips door robin-den-besten

Heb jij je weleens verbaasd over de hoge prijzen van chiazaad, algenpoeder en gojibessen? Gezond eten moet toch goedkoper kunnen? Geloof ons, dat kan! Er zijn namelijk behoorlijk wat 'normale' superfoods die net zo goed en super betaalbaar zijn! Om je een handje te helpen zetten we ze even voor je op een rij.

Boerenkool

In Nederland eten we al jaren superfoods, we beseffen het ons alleen niet helemaal. Boerenkool is namelijk absoluut een superfood. Door de grote hoeveelheid antioxidanten die de groente bevat zorgt hij voor snellere vetverbranding, verbetert je immuunsysteem en maakt 'ie je lever schoon.

Blauwe bessen

Verse blauwe bessen zijn misschien iets duurder dan je normale portie fruit, maar wat dacht je van een doosje uit de vriezer? Net zo lekker en super betaalbaar! Blauwe bessen bevatten veel vezels die er weer voor zorgen dat je langer een vol gevoel hebt.

Cacao

Dat cacao een van de beste dingen op de wereld was, hadden we al bedacht. Maar dat deze bonen ook nog eens supergoed voor je waren konden we alleen maar hopen. Cacao bevat verschillende stoffen die goed zijn voor zowel je hersenen als je hart. Daarnaast kan cacao ook depressie voorkomen.

Havermout

Ons favoriete Fit Girl ontbijt is eigenlijk ook gewoon een super food, en dat voor nog geen 50 cent per pak. ;) Ook havermout bevat een grote hoeveelheid vezels waardoor je weer langer een vol gevoel blijft houden. Daarnaast zijn de vlokken ook nog eens erg goed verteerbaar.

Groene thee

Ken je matcha poeder? Dat is dus eigenlijk gewoon een soort van groene thee, alleen dan vermalen. Die superfood had jij dus gewoon allang in je kastje liggen. Groene thee bevat een antioxidant dat er voor zorgt dat je spieropbouw sneller gaat. Hallo killer abs!

Amandelen

Deze noten zijn misschien wel het meest voedzaam van allemaal. Ze bevatten onder andere vitamine E, magnesium, vezels, natrium en essentiële vetten. En dat is dan nog niet eens alles! De vitamine E in deze noten is goed voor je huid en door de gezonde vetten verminder je de kans op hart- en vaatziekten.

Appelazijn

Deze azijnsoort kost in de supermarkt nog geen euro voor een fles. Meng een eetlepel door een glaasje water en je hebt je superfood weer binnen. Appelazijn zorgt ervoor dat je eten sneller verteerd wordt en het reguleert de bloedsuikerspiegel, wat er voor zorgt dat je minder snel trek een sugar rush krijgt.

Zo zie je maar weer, superfoods zijn super goedkoop! En waarschijnlijk had je de meeste zelfs al in je (koel)kast liggen! Wat is jouw favoriete 'normale' superfood?

Nog niet klaar met alle handige weetjes? Dit is waarom je altijd een cooling down moet doen. >

Wil je meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @robindenbesten.