7x Back on track met je hardlooptraining

Tips door michelle-den-elzen

Hardlopen is heerlijk, dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Lekker je hoofd leegmaken terwijl je door de stad of natuur rent. Schoenen aan, haar in een staart, muziekje aan en gaan! Maar heb jij zo na de zomervakantie ook wat moeite om weer in een (sport)ritme te komen? Snappen we wel hoor.

In de vakantie heb je misschien wat minder gesport, en wat meer in het park gezeten/op het strand gelegen/gebarbecued met vrienden. Maar nu school of werk alweer eventjes is begonnen, is het toch wel fijn om sporten ook weer in je dagelijkse ritme toe te voegen. En met welke sport gaat dat nou makkelijker dan met hardlopen?

De voordelen van hardlopen lijken eindeloos: het kan altijd en overal, je hebt er weinig voor nodig (alleen een stel goede schoenen) en ook een korte training draagt bij aan je trainingsdoel. En dus is deze sport perfect om weer mee te beginnen! Om je weer back on track te krijgen, hebben we hier enkele hardlooptips van loopcoach Esther Koning voor je.

  • ‘Jezelf afmatten is echt niet nodig voor een beter resultaat. Maak het leuk, haalbaar en speels en ga pas harder en verder als je voelt dat het kan.’
  • ‘Besteed aandacht aan je adem en hartslag. Als je nog rustig kunt praten tijdens het rennen, zit je op een goed niveau.’
  • ‘Over voeding (na de training, red.) lopen de meningen enorm uiteen, voor mij werkt een bord havermout met gedroogd of vers fruit heel goed.’
  • ‘Probeer vloeiend te lopen. Laat je voeten achter je in een ontspannen cirkel draaien.’
  • ‘Niet op je hak landen, niet op je tenen, maar ergens op je middenvoet.’
  • ‘Zoek een mooie houding. Laat je vanaf je enkels iets naar voren vallen en laat je looppas achter je.’
  • ‘Houd je schouders lekker laag en stil. Zet je armen in 90 graden, en beweeg je ellebogen langs je lijf naar achteren.’

Om je extra te motiveren om die hardlooptrainingen weer op te pakken, heeft Intersport een te gekke wedstrijd gelanceerd. Als jij je run deelt, maak je kans op een gloedjenieuwe hardloopoutfit en om bij een awesome run event te zijn in Amsterdam (waar je ook nog eens meedingt naar de hoofdprijs: op maat gemaakte hardlooptrainingen met je BFFF). Yes please!

WAT MOET JE DOEN?

Deel een foto of video van je run op Instagram (tag @intersportnl en #renmeemetintersport) of Facebook (deel het op de timeline van Intersport), tag je BFFF (best fit friend forever) en vertel waarom jij wilt winnen! Zo simpel is het.

EN DAN?

Tien finalisten worden geselecteerd uit alle deelnemers. Als jij daar bij zit, begint deel 2 van de wedstrijd! Op zaterdag 29 oktober strijd je tegen de andere winnaars om de ultieme hoofdprijs te winnen: een op maat gemaakte hardlooptraining  voor jou en je beste sport buddy (inclusief introductie clinic en 10 persoonlijke training van hardloopcoach Klaas Boomsma, wow!). Als je niet als eerste eindigt, is er geen reden om sip te zijn. Je wint sowieso een brand new outfit, inclusief hardloopschoenen. Yes!

Dus eh, waar wacht je nog op? Wij zijn al onze veters aan het strikken om een paar kilometers te gaan rennen. Jij ook?