Nathalie's favoriete health apps

Tips door nathalie

Ben jij net als ik het grootste gedeelte van de dag met je smartphone in je hand te vinden? Dan heb ik een goed excuus voor je! Die smartphone kan je goed helpen om nog net iets fitter door het leven te gaan. Vandaag deel ik mijn vijf favoriete health apps.

JEFIT

Bij de start van mijn StrongFit traject leerde ik de app JEFIT kennen. JEFIT is een applicatie die je helpt met het samenstellen van een trainingsschema. Zoek oefeningen aan de hand van de juiste spiergroep en stel zo een workoutschema samen. Ook nu nog houd ik met behulp van de app mijn workouts in de sportschool bij. De oefeningen, het aantal herhalingen en het gewicht. Super handig, zo weet ik de volgende keer ook direct welk gewicht ik moet pakken bij een oefening.

Runkeeper

Als echte hardloopster kan een hardloopapplicatie natuurlijk niet ontbreken. Mijn favoriete applicatie is Runkeeper. Met de app kan je trainen op afstand, op tijd en op pace, maar het is ook mogelijk een intervaltraining aan te maken. Waar ik vooral erg enthousiast over ben is dat je na afloop van jouw intervaltraining de splittijden kunt zien. Dit werkt voor mij erg motiverend. Ps. de printscreen hierboven is uit de tijd voor mijn blessure… ;)

Zelf sla ik al mijn sportieve activiteiten op in Runkeeper. Dus ook mijn bezoekjes aan de sportschool en de bootcamplessen. Handig voor het overzicht.

Strava

Wielrenster? Download dan zeker de app Strava. Wat mij betreft dé app om aan te zetten tijdens een rit op de racefiets. In de applicatie vind je een map van jouw rit, de duur, afstand, gemiddelde snelheid, enzovoorts.

Extra leuk en uitdagend zijn de segmenten. Hierbij worden jouw prestaties op een bepaald segment vergeleken met die van andere Strava gebruikers. Natuurlijk wil je bovenaan komen te staan en zet je dus nog net even iets harder aan op die ene mooie rechte asfaltweg.

Instagram Nathalie

Tip: Ook met Strava kan je tegenwoordig jouw activiteit als foto met statistieken delen op Instagram

Mijn water

Al van jongs af aan één van mijn slechte gewoontes; te weinig water drinken. Ik vergeet het gewoon… (Waarom heb ik dit nu nooit met eten? ;) ) Gelukkig zijn er genoeg apps die je graag helpen. Bijvoorbeeld Mijn water, met deze app kan je jouw doel instellen en krijg je als je dit wilt ook nog regelmatig een reminder!

Myfitnesspal

Dé applicatie om je voeding mee te tracken. Je scant super eenvoudig de streepjescode van het artikel en de kans is 99% dat het product in de enorme database van Myfitnesspal staat. Zo houd je heel gemakkelijk bij hoeveel calorieeen, koolhydraten, eiwitten en vet je op een dag binnen krijgt. Ps. Lees ook zeker deze 5 Myfitnesspal tips om het gebruik van de app nog gemakkelijker te maken.

Zoals je kunt lezen ben ik een fanatiek gebruiker van health apps. Jij ook? Ik ben erg benieuwd wat jouw favorieten zijn! Deel ze zeker in een comment!