Haal alles uit je parfum

door Elsemieke

Je draagt een parfum niet voor niets. Je wilt lekker ruiken en vaak draagt een parfum bij aan je zelfvertrouwen. De geur van parfum kan je persoonlijkheid verzachten of versterken. Houtachtige geuren staan voor leiderschap en geven je net dat beetje extra zelfvertrouwen tijdens een belangrijke presentatie.

Bloemige geuren zoals Libre YSL benadrukken jouw verzorgende kant. Als je met zorg een parfum hebt uitgekozen wil je hier ook optimaal van genieten. Wij geven je een aantal tips die de geur van jouw parfum versterken en waardoor de geur langer blijft hangen.

Hoe bewaar je je parfum?

Als je een nieuw flesje parfum gekocht hebt, is het belangrijk dat je weet hoe je je parfum het beste kan bewaren zodat de geur behouden blijft. Je geurtje kan je beter niet in de slaapkamer of in de badkamer bewaren. Warme en lichte plekken zorgen ervoor dat de intensiteit van jouw geurtje afneemt. De koelkast is een goede bewaarplek voor jouw parfum. Wil je je parfum liever niet in de koelkast bewaren? Wikkel het flesje in aluminiumfolie en zet het in een afgesloten kast.

Je geurtje langer laten ruiken

Als je huid droog is, vervaagt de geur van je parfum sneller. Breng je parfum daarom meteen na het douchen aan. De geur trekt dan goed in, omdat je huid nog een beetje vochtig is. Als je een droge huid hebt, kan je een crème of lotion zonder parfum gebruiken als basis voordat je een geurtje aanbrengt. Ook vaseline is een goede basis. Het parfum blijft bovendien aan de vaseline kleven in plaats van in je huid te trekken. Heb je parfum aangebracht na het douchen? Wacht nog even met aankleden totdat de geur in je huid getrokken is. Als de parfum nog op je huid ligt, wordt de geur door je kleding geabsorbeerd. Dit heeft niet alleen effect op de geur, maar zorgt ook voor vlekken in je kleding.

Dont’s als het gaat om parfum

Spray jij parfum op jouw polsen en wrijf je ze daarna tegen elkaar? Niet doen! Door het wrijven verdwijnt de geur die je het eerste kwartier na het opspuiten van het parfum ruikt. Laat de geur langzaam opwarmen door jouw lichaamswarmte. Zo zal je je parfum langer ruiken en is de geur gebalanceerder. Als je parfum aanbrengt, is het belangrijk dat je contact met je horloge en andere sieraden vermijdt. Dit kan vervelende vlekken veroorzaken die je niet meer kan verwijderen.

Geuren afwisselen

Kies een geurtje dat past bij de gelegenheid. Naar je werk zal je een andere geur kiezen dan als je een avondje uit gaat. Ook het seizoen speelt mee in de keuze van jouw parfum. Een parfum met vanille of patchoeli past heel goed bij de herfst. Citrusgeuren en tropische vruchten zijn typische geuren voor de zomer. Oosterse geuren en houttonen doen het goed in de winter. Kies in de lente voor frisse bloemengeuren.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.