Recepten

Happosai recept

In mijn zoektocht naar nieuwe recepten voor de lunch (i.p.v. broodmaaltijden), kwam ik dit heerlijke Happosai recept tegen. Ik hoor je denken “een happo-watte?” Nou gewoon…Happosai! Happosai is een populair chinees seafood gerecht in Japan, ook wel het “acht schatten gerecht” genoemd wat staat voor de 8 hoofd ingredienten in het gerecht. Volgens Chinese traditie is nummer acht namelijk een geluksgetal. Logisch toch?

Happosai

  • Porties: 2
  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 7 minuten

Ingrediënten

  • 150gr dunne eiernoedels (chow mein)
  • 3 el sesam olie
  • 1/2 blokje kipbouillon
  • 50 ml water, gekookt
  • 50 ml witte wijn
  • 2 tl (hete) sambal
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, dun gesneden
  • 150gr rundergehakt (of half om half)
  • 2 el verse gember, geraspt
  • 1/2 wortel, in lucifer dunne reepjes gesneden
  • 5 champginons
  • 3 koolbladeren
  • 100gr rauwe garnalen, gepeld met staart

 Bereiden

  1. Kook de eiernoedels in kokend water gedurende 1 minuut. Giet af en besprenkel met sesamolie om plakken te voorkomen.
  2. Maak de saus. Los in een kleine kom een 1/2 blokje kipbouillon op in 50 ml gekookt water.
  3. Mix de witte wijn en (hete) sambal er bij.
  4. Verhit de zonnebloemolie op hoog vuur in een koekenpan of wok.
  5. Voeg de knoflook, bosuitjes en gehakt. Roerbak tot het gehakt fijn en lichtbruin is.
  6. Voeg de gember, wortel en champignons toe. Roer in 30 sec. goed om.
  7. Voeg de koolbladeren en garnalen toe. Giet de saus er bij en roer voorzichtig om.
  8. Verlaag tot matig vuur, dek af met een deksel en laat het geheel nog 2 minuten sudderen.
  9. Verwijder de deksel, roer voorzichtig om.

Uiteraard kun je dit gerecht ook als avondmaaltijd serveren. En mocht je eters krijgen, dan verdubbel je gewoon de hoeveelheden!

Eet Smakelijk ~ Selamat Makan – En joy your meail ~ Bon Appétit –

~ Njang Swietie ~ Itadakimasu ~ Tom Ka Kung

 

Plaats een reactie