Een workout met je kleintje. Super leuk, maar het kan best lastig zijn. Thuis doe je af en toe je oefeningen, maar dan vragen je kids weer de aandacht en kun je je matje weer opbergen. Een lekker stukje hardlopen is ook bijna niet mogelijk, je kan de kids natuurlijk niet alleen thuis laten. Een oppas voor een uurtje? Neuh. Je hebt je beweging echt nodig, maar wanneer kom je er aan toe?

Het antwoord op al deze vragen: Een jogging stroller. Wat een uitvinding! En zo ontzettend handig. Op ieder moment van de dag kun jij met je kind heerlijk de buitenlucht in. Eindelijk kom je weer toe aan het hardlopen waar je zo naar verlangde, en je kindje is ook heerlijk buiten. Maar hoe weet je nu welke je moet kopen? Deze vraag hadden wij ook, en dus hebben we dit uitgezocht. Na flink wat speurwerk kwamen we bij de CYBEX X PUMA collectie. Je hebt bij deze collectie twee verschillende modellen: de ZENO 4-in-1 Multisport sportcabine en de AVI lichtgewicht hardloop kinderwagen.

De ZENO is ontworpen voor verschillende sporten en geeft je de vrijheid waarop je hebt gewacht. Het heeft een handsfree-functie zodat je op een natuurlijke manier kunt hardlopen. Met de fietskit kun je ook in plaats van hardlopen, een stukje gaan fietsen.

De AVI is extreem licht en daarmee de ultieme hardloopkinderwagen! Dit zal je ontzettend veel vrijheid geven. Erg fijn om de kids en je beweging te kunnen combineren. En lees nog even verder, want we hebben een wel heel leuke verrassing voor jullie!

Voordat we de verrassing verklappen, geven we je nog een paar tips voor het hardlopen met de jogging stroller.

#1. Kies de juiste route.

Ga lekker hardlopen in het park of, als het kan, in het bos. Het belangrijke is dat je op een gladde ondergrond loopt, anders stuit je kindje alle kanten op en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

#2. Let op het weer

Kijk voordat je samen met je kindje op pad gaat wel even naar de weersomstandigheden. Te warm of te koud is niet fijn, iets om op te letten dus. Ook de kleding van jou en je kleintje moet hierop aangepast worden.

#3. Een goede planning

Kinderen moeten er overigens wel zin in hebben. Wanneer ze er geen zin in hebben ga jij ook geen lekkere workout hebben. Kies een tijdstip waarop je kindje meestal slaapt, hierdoor is de kans groter dat ze lekker weg dutten tijdens het hardlopen wat goed uitkomt voor jou.

#4. Ga niet te ver

Wanneer je net begint met hardlopen met je kind is het zeker niet handig om meteen heel ver te gaan. Jij én je kind moeten wennen aan de stroller, dus blijf in het begin lekker in de de buurt van huis. Wanneer je echt zeker weet dat je zelf verder kan, en je kindje er ook gewend aan is kun je verdere afstanden doen.

En dan hebben we onze verrassing natuurlijk nog. Wij kunnen met trots vertellen dat we samen met CYBEX X PUMA een hele leuke winactie op de planning hebben staan! Hou onze Instagram in de gaten, want hij komt snel online!

Lees ook: 7 tips voor hardlopen in de kou.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.