Haren krullen: the easy way

Beauty door fitgirlcode

Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om je haren te krullen? Probeer dan deze handige step-by-step tutorial. Na jaren geklungeld te hebben met speldjes en krullen die niet deden wat ik wilde heb ik eindelijk de perfecte manier gevonden om m'n haren goed te krullen. Nét op tijd voor kerstmis!

Ik weet wat jullie nu denken: "Dat prachtige krullende kapsel zal ik nóóit na kunnen maken!" Maar ik moedig jullie toch aan deze tutorial dit weekend uit te proberen. Onthoud: Practice makes perfect. Wanneer je het eenmaal onder de knie hebt zul je enorm blij zijn met het resultaat, dat beloof ik! Ik moet toegeven, mijn haar is vrij lang en dik dus het ziet er altijd al vrij volumineus uit. Toch zal deze handige manier bij vrijwel iedere soort haar werken (behalve voor de extreem korte kapseltjes natuurlijk!).

haren krullen

Stap 1

Zet je krultang aan. Die van mij gaat tot 220 graden maar ik zet hem meestal iets lager, namelijk op 200 graden. Ik wil zo min mogelijk schade aanbrengen aan mijn haar.

Stap 2

Borstel je haren goed door. Ik gebruik daarvoor de Tangle Teezer want deze zorgt ervoor dat het geen pijn doet, zelfs met nat haar!

haren krullen

Stap 3

Nadat je wat heat protection hebt aangebracht is het tijd om je haar in twee delen te splitten. Ik doe dat altijd exact door het midden maar je kunt natuurlijk ook voor een zijscheiding gaan.

haren krullen

Stap 4

Pak de eerste pluk haar. Wanneer je heel veel haast hebt kun je kiezen voor grote plukken, maar met iets meer tijd kun je de plukken wat kleiner houden. Hoe kleiner de pluk die je krult, hoe beter hij blijft zitten en hoe meer volume je krijgt. Ik neem altijd plukken van 3 à 4 centimeter breed.

haren krullen

Stap 5

Je hebt de klem van je krultang niet nodig voor deze tutorial! Draai je krultang om en plaats hem achter de pluk haar. Op deze manier krul je je haren van je gezicht af. Draai je haar langzaam om de krultang heen tot dat je nog maar een klein stukje over hebt. Stop op tijd, anders brand je je vingers! (Been there, done that) Houd dit voor ongeveer 15-20 seconden vast. Hoe dunner het plukje hoe minder lang je hem vast moet houden.

haren krullen

Stap 6

Maak het plukje los van de krultang. Twist je haar vervolgens in dezelfde richting als de krul die erin zit. Je kunt ook een beetje haarspray gebruiken wanneer je dit doet, daardoor blijft het nog beter zitten. Laat het plukje nu los en laat hem hangen totdat je klaar bent met de rest van je haar.

haren krullen

Stap 7

Herhaal stap 5 + 6 tot dat je klaar bent met de eerste helft van je kapsel.

haren krullen

Stap 8

Begin nu aan de andere helft van je haar. Je zult merken dat één kant gemakkelijker is dan de andere, dit hangt af van of je links- of rechtshandig bent. Ik vind krullen aan de rechterkant lastiger dus daar moet ik me altijd extra goed op concentreren. (Dat is wel aan mijn gezicht te zien...)

haren krullen

Stap 9

Ik ben klaar met krullen aan beide kanten, maar de look is nog niet af!

haren krullen

Stap 10

Mess it up! Borstel met je vingers door je haren en wees niet bang dat je het zult verpesten. Het zal er veel te gemaakt uitzien wanneer je dit niet doet.

haren krullen

De look is helemaal klaar! Maak het af met wat haarspray en een big smile. :)

haren krullen

Pak je krultang, doe de badkamer op slot en oefen deze tutorial dit weekend nog! Als ik het kan kunnen jullie het al helemaal. Laat het vooral weten wanneer je de look hebt uitgeprobeerd!