Treat yo self! 4x heerlijke chocolade recepten

Food & Recipes door emily

Als we iets belangrijk vinden, dan is het wel balans. Je hoeft echt niet elke dag super healthy te eten, een guilty pleasure op z'n tijd kan helemaal geen kwaad! Dus neem het er vandaag lekker van en geniet van een van deze heerlijke snacks met chocolade. 

 

Avocado chocoladeballetjes

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 rijpe avocado
  • 90 gr pure chocolade (72% cacao)
  • 2 tl kaneel
  • 75 gr gedroogde cranberries
  • 30 gr cacao

Bereidingswijze

  1. Smelt de pure chocolade in de magnetron, of in een pannetje.
  2. Pureer de avocado tot er geen klontjes meer inzitten en voeg de gesmolten chocolade, kaneel en fijn gesneden cranberries eraan toe.
  3. Leg het deeg voor een half uur in de koelkast zodat het hard wordt.
  4. Rol ongeveer 12 balletjes van en rol ze door de cacao.
  5. Laat het minimaal 1 uur hard worden in de koelkast.

Zo maak je frozen yoghurt bars met chocolade en banaan

Banaan & chocolade kokosbars

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 tl honing
  • 2 bananen
  • 25 gr pure chocolade (72% cacao)
  • 20 gr kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Meng de Griekse yoghurt met de honing.
  2. Snijd de toppings klein (waar nodig).
  3. Meng alles door elkaar en giet het in een met bakpapier beklede schaal/plaat, ongeveer 1 cm dik.
  4. Zet het voor minimaal 2 uur in de vriezer. Snijd/breek het in 8 stukken en bewaar het in de vriezer.

Let op dat je het meteen moet eten als je een stuk uit de vriezer haalt, anders smelt het en dat zou zonde zijn!

Hoe maak je chocolade fudge bars?

Chocolade fudgerepen

Ingrediënten

  • 175 gr chocolade (72% cacao)
  • 200 gr pindakaas
  • 2 meergranen rijstwafels

Bereidingswijze

  1. Verwarm langzaam de pindakaas in een pannetje met een antiibaklaag.
  2. Voeg wanneer de pindakaas gesmolten is de chocolade toe, hak het eerst in kleine stukjes en laat het rustig smelten. Zorg dat het niet verbrandt.
  3. Kruimel de rijstwafels in kleine stukjes boven het pannetje wanneer alles gesmolten is.
  4. Giet het mengsel in de vormpjes. Wanner je dit niet hebt, doe het in een grote plaat of schaal (bekleed met bakpapier), en snijd het na 1,5 uur in de koelkast in 8 stukken.
  5. Laat het minimaal 3 uur hard worden in de koelkast.

 

Hmm, we kunnen niet wachten om deze snacks te proeven! Wat is jouw favoriete chocolade smaak? Laat het ons weten door een comment achter te laten. Wij zijn erg benieuwd!