HelloFresh: makkelijk & gezond

Hotspots & Reviews door nadine FG

HelloFresh timmert inmiddels 3 jaar aan de weg en bezorgt wekelijks verse en makkelijk te bereiden maaltijden door heel Nederland. Iedereen heeft het druk, wil gezond eten en daar niet al te veel tijd aan besteden. HelloFresh springt hier behulpzaam op in en bedenkt de recepten, doet de boodschappen en bezorgt deze bij jou thuis.

 

box     fruitbox

Het kerstpakket

Vanaf de bezorging van de eerste boxen laat ik regelmatig een doosje vol gemak bezorgen in Voorburg. HelloFresh biedt de keuze uit een 3 of 5 maaltijdenbox. Ik ga eigenlijk altijd voor de 5 maaltijdenbox en deze bevat 2 vleesgerechten, 1 visgerecht en 2 vegetarische gerechten. De box word bezorgd op een zelf te bepalen tijdstip en naast de 'original' box kan je ook kiezen voor een veggiebox en een fruitbox. De fruitbox neem ik er ook vaak gelijk bij, als ik dan toch voor gemak kies die week doe ik het gelijk goed! De box komt altijd stipt op tijd en dan kan het uitpakken beginnen, heerlijk vind ik dat. Een gevulde koelkast zonder ervoor de deur uit te gaan.

2 vleesmaaltijden

Deze week zit er lamsgehakt en kippendijvlees in de box voor het bereiden van de vleesgerechten. Met het lamsgehakt maken we een Turkse pizza met rode puntpaprika, tomaat, salade en komijn. Het kippendijvlees vormt de basis van een salade met gegrilde aubergine, aardappels en een kaasdressing. Beide gerechten zijn heerlijk met de salade als positieve uitschieter. De kaasdressing die je daarbij maakt van parmezaanse kaas, basilicum, olijfolie, witte balsamicoazijn, water, peper en zout is echt een winnaar in combinatie met de gebakken kip en gegrilde aubergine. Deze komt zeker terug op mijn menu!

 

 

Turkse pizza

 

Salade

Vangst van vandaag

Vis is hartstikke gezond en dat weten ze bij HelloFresh ook, vandaar dat er altijd 1 vismaaltijd in de box zit, of je nu voor de 3 of 5 maaltijdenbox kiest. Deze week is dat wijtingfilet met groene asperges en roseval aardappels. Een simpel, maar smakelijk maaltje. De wijtingfilet viel goed in de smaak bij mij! Ik had eigenlijk nooit eerder wijtingfilet gegeten en ben een paar keer teleurgesteld geweest over de kwaliteit van de vis van HelloFresh, maar dat is bij deze weer goed gemaakt.

 

Wijting ingredienten

Lekker vega!

En dan sluiten we de week af met 2 vegetarische gerechten. Allereerst een kokossoep met udonnoedels, paksoi, pinda's en een gekookt eitje. Heerlijk en lekker veel dus ook nog een kommetje voor de lunch de volgende dag, top! En vervolgens de romige spaghetti met prei, aubergine, oude kaas en basilicum. Romig was hij zeker, maar daar was voor mij ook alles mee gezegd. De saus op basis van roomboter, bloem en groentebouillon wordt inderdaad lekker dik en romig, maar krijgt een smaak die voor mij teveel weg heeft van een champignonsaus. Dit is zeker een lekker pasta, maar niks voor mij. Gelukkig leverde het wel een mooi plaatje op.

Soep

 

Pasta

HelloFresh is makkelijk, gezond en alle gerechten staan binnen 30 minuten op tafel. Het leuke ervan is dat je producten en combinaties probeert waar je niet eerder mee hebt gekookt. Het nadeel is dat een gerecht niet helemaal je smaak kan zijn. Dat weegt niet op tegen de vele keren dat ik positief verrast ben door een ingrediënt of smaakcombinatie. Heerlijk en makkelijk om regelmatig boodschappen te doen met HelloFresh! Voor meer mooie foodplaatjes volg je mij op Instagram.