Hotspot: Hills & Mills in Delft
Hills & Mills is een gezellige zaakje in de mooie binnenstad van Delft. Ze combineren de Pakistaanse en Nederlandse roots in pure, kleurrijke en smaakvolle gerechten. De roots uit Pakistan vertegenwoordigen de 'Hills' en de 'Mills' staan voor de Hollandse roots die perfect blijken te combineren in uiteenlopende, smakelijke en gezonde gerechtjes.
Bij het begin beginnen
Hills & Mills zit midden in het centrum van Delft en ziet er heel erg 'cosy' uit. Het is een klein zaakje en heeft de indeling van een ouderwets winkeltje en de tegels in de gang doen mij denken aan mijn basisschool, net als de stoelen. De verschillende verhogingen, de doorkijkjes en het interieur geeft het zaakje een speels karakter. De ontvangst was uiterst hartelijk en wij mochten een tafeltje uitzoeken. We begonnen met een Mango lassi waar ik meteen al heel erg vrolijk van werd. Een lassi is het best te beschrijven als een soort yoghurtdrank en hier ben ik tijdens mijn reis door India helemaal verliefd op geworden! Een heel goed begin van de lunch.
Kleurrijke smaakbommetjes
De lunch bestond uit een proeverij van verschillende gerechtjes. Een pittig garnalen spiesje, super lekker! Een veggieburger met linzen, heerlijk krokant en vol van smaak. Een samosa gevuld met kool, aardappel en op smaak gebracht met, onder andere, kurkuma. Een samosa is soort pasteitje en ook hiervan heb ik er al veel varianten mogen proeven in India. De samosa van Hills & Mills kan zeker tippen aan de smaken die ik duizenden kilometers verderop heb mogen ervaren. En dan het warme naanbrood (volkoren en huisgemaakt) en de lekkerste papadums die ik ooit heb gegeten, super knapperig en intens van smaak. Deze papadums zijn van topkwaliteit en worden bereid in de oven waardoor ze intens lekker zijn en veel minder vet. Dat is nou wat je noemt een win-win situatie! Het naan en de papadums hebben we naar hartenlust gedipt in de hummus, munt-yoghurt dip en mangochutney, stuk voor stuk toppers. De quinoa verraste mij enorm, met de zoete smaken van mango, abrikoos, cranberry en walnoten kan dit gerecht ook prima als ontbijt. Mijn eerste zoete quinoa gerecht, maar zeker niet mijn laatste.
Last but not least
De lunch sloten we af met een raw brownie, het lekkerste bananenbrood, een fruitsalade en keehr. Keehr is een soort rijstpudding en dit was een variant met pistache en amandelen. Ik ben helemaal niet gek op desserts met deze structuur, maar ik ben blij dat ik altijd alles blijf proberen, want deze vond ik echt heerlijk! Geen uitgesproken smaak, maar romig en zacht, je zal het zelf moeten ervaren, denk ik. De brownie van rauwe cacao en kokos en het bananenbrood kan je dan ook gelijk proberen. Je krijgt geen spijt!
Als echte afsluiter namen we nog een chai, deze wordt vers gemaakt en dat proef je. Bij chai verwacht ik een veel te zoet drankje, maar dat is bij Hills & Mils gelukkig niet het geval. Heerlijke verse chai met een subtiele smaak van verschillende specerijen.
Wat je kunt verwachten bij Hill & Mills in Delft: een leuke mix van verschillende keukens en culturen op een gezonde en uitermate smaakvolle manier bereid. Geserveerd met een glimlach en een passievol verhaal over de producten in een gezellige huiskamer!