Hoe maak je een goede before & after foto

Tips door robin-den-besten

Wist je dat de weegschaal lang niet altijd het meest betrouwbare middel is wanneer je af wilt vallen? Spieren wegen per volume meer dan vet. Het kan dus zo maar zijn dat je geen kilo afvalt, maar toch een stuk slanker bent geworden! Om echt verschil te zien kun je het beste een aantal goede before & after foto's maken. Want wanneer je zelf aan je lichaam misschien het verschil nog niet ziet, is het heel fijn als je twee foto's naast elkaar kunt leggen. Ik durf te wedden dat je dan ineens toch merkt dat je bent afgevallen! Maar goed, hoe maak je dan precies zo'n before & after foto? Ik geef je handige tips!

1. De juiste kleding

Om echt goed verschil te zien is het handig om foto's te maken waarbij je een groot deel van je lichaam ziet. Maak de foto's bijvoorbeeld in je sportbh en sportlegging. Vind je dit iets te spannend of bloot? Zorg dan dat je strakkere kleding aan hebt! Vermijd dikke truien of joggingbroeken waarin je jouw vrouwelijke vormen niet ziet.

2. Vraag om hulp

Vraag iemand anders om een foto van je te maken. Je kunt hierdoor makkelijker je hele lichaam op de foto zetten en hoeft niet moeilijk te doen met spiegel selfies of andere trucjes.

3. Goede belichting

Maak de foto's overdag of in een goed belichte ruimte. Ook als jij je misschien schaamt voor de foto is het toch goed om je lichaam duidelijk te laten zien, je zult dan alleen maar meer verschil zien. Vergeet ook niet: je hoeft deze foto's natuurlijk niet te delen. Dit is puur voor jouw progressie, dus er is niks om je awkward over te voelen!

4. Fotografeer alles

Laat niet alleen foto's van de voorkant, maar ook van de rest van je lichaam maken (of gebruik zelfontspanner). Begin aan de voorkant en draai dan steeds een kwartslag, zodat je uiteindelijk vanuit alle hoeken een goede foto hebt. Van de zijkant kun je er weer heel anders uitzien dan van de voorkant.

5. Span je spieren aan

Maak ook een foto waarop je jouw spieren aanspant. Als je uiteindelijke doel is om gespierder te worden kun je hierdoor goed je spiergroei zien. Daarnaast weet je zeker dat je in een goede houding staat als je spieren zijn aangespannen - hierdoor sta je meteen een stuk beter op de foto!

Wil je zeker weten dat je verschil ziet in jouw before & after foto? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je! Onlangs lanceerden we onze nieuwe guide: De Fitgirlcode Body Guide, waarin we je in 6 weken begeleiden met sportschema's en pittige workouts, progress gegarandeerd. Benieuwd geworden wat de guide precies inhoudt? Klik dan hier

We werken met een tijdelijke inschrijving voor de Fitgirlcode Body Guide om iedereen goed te kunnen begeleiden. Op 20 april openen we de verkoop weer! Wil jij zeker weten dat je de eerste bent die een seintje krijgt dat de guide weer verkrijgbaar is? Schrijf je hieronder dan in voor de speciale nieuwsbrief!