Hotspot: De Zeeuwse Meisjes op de Kaap

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Ik word altijd zo gelukkig als ik op de Kaap ben! Al die schattige koffiezaakjes, heerlijk eten en vintage winkels. Wat wil je nog meer? Helaas kom ik er veel te weinig, verdomde Erasmusbrug… Maar na mijn bezoek aan De Zeeuwse Meisjes wil ik hier zeker verandering in brengen. De parel van de Kaap, het Deliplein, is namelijk echt the place to be in Rotterdam!

De Kaap

Katendrecht kent een verleden als zeemanskwartier, rosse buurt en de beruchtste uitgaanswijk van Nederland, maar staat nu bekend als de hotspot van Rotterdam. Ik ben al een tijdje niet op de Kaap geweest, dus ik besluit om voor de verandering een zondag lekker vroeg uit de veren te gaan en te ontbijten bij De Zeeuwse Meisjes. Ik ben al een aantal keer langsgelopen en dan denk ik volgende keer ga ik hier een kopje koffie drinken, maar zoals ik al zei... die verdomde Erasmusbrug. Maar vandaag is het dan eindelijk zover!

Nadat mijn conditie aan een test is onderworpen op de brug (ik kan aan de beademing) arriveren mijn Schotse collega Laura en ik bij het winkelcafé. De naam zegt het al: een winkel en café in één. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse cafeïne shot en tegelijkertijd neuzen door allerlei toffe vintage spulletjes. Alles wat je in de winkel ziet, is te koop. De meisjes, die echt uit Zeeland komen, bieden ook beginnende kunstenaars de ruimte om hun werk te tentoonstellen. Ik zie allemaal leuke dingetjes voor mijn nieuwe huis. Hebben, hebben, hebben!

kopje koffie

Zeeuwse Bolus

Het zonnetje schijnt en we besluiten lekker met een bakkie pleur buiten te gaan zitten. Ondanks het feit dat het 10.30 is, is het al aardig druk. We bestellen een desembroodje met zalm en wasabi-mayonaise én natuurlijk een Zeeuwse bolus. Je kunt kiezen tussen een bolus met roomboter of een bolus met huisgemaakte rode-uien-pruimencompote, geitenkaas en spekjes. Drie keer raden welke we nemen? De laatste of course!

Zeeuwse bolus

Laura heeft nog nooit een bolus op (shame on you!) dus dit wordt haar bolus ontmaagding... Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze combo ook nog nooit eerder heb geprobeerd, but you're in for a treat! Waar ik het eerst nog een beetje gek vond klinken, wil ik er nu het liefst nog één. De combinatie van zoet en zout zorgt voor een heus feestje in mijn mond! I like! Ook Laura is verkocht.

We blijven nog even luieren in de zon en ik besluit dat dit de perfecte gelegenheid om de gids uit te hangen en Laura een rondleiding te geven door de buurt. Na onze wandeling, stappen we de fiets op om de Erasmusbrug nogmaals te trotseren, ik heb mijn workout voor vandaag er in ieder geval al opzitten!

header

Dus ben je op de Kaap? Neem dan een kijkje op het Deliplein en bij De Zeeuwse Meisjes. Het is zeker de moeite waard! Je bent gelijk verkocht, ik in ieder geval wel! Ik weet nu wel waar ik mijn luie zondagen ga doorbrengen...