Hotspot: Destino Rotterdam

Hotspots & Reviews door anna FG

Ik ben gek op Spanje en alles wat er mee te maken heeft. Toen ik 17 was heb ik 4 maanden in Malaga gewoond waar ik Spaans leerde op een taalschool. Tinto de verano, tomates con ajo en berejenas roepen bij mij warme herinneringen op. Jammer genoeg ben ik al veel te lang niet in Spanje geweest en oefen ik mijn Spaans zelden tot nooit. Tenzij je meebrabbelen met Narcos op Netflix meetelt, dan heb ik de afgelopen maand een hele intensieve opfris-cursus gedaan. Gelukkig heb ik de ergste dorst naar een Spaans avontuurtje kun stillen, tijdens een avond tapas eten met Vladana bij restaurant Destino Rotterdam

Destino Rotterdam

Destino is de grote zus van Bertmans. Geniet overdag van een uitgebreide lunch en strijk 's avonds neer bij Destino voor Spaanse tapas in een modern jasje. Een compleet dagprogramma en je hoeft maar één deur op te schuiven. Als je wilt kun je tussendoor nog even shoppen bij de vele leuke winkeltjes aan de Zwaanshals. Vintage, retro, tassen, chocola; aan de Rotte vind je het allemaal. Gotta love het Oude Noorden van Rotterdam. Destino wisselt iedere maand van kaart, maar heeft buiten de kaart om ook nog een ruim assortiment wisselende tapas. Vaste gasten raken hier dus nooit uitgekeken. En dat is maar goed ook, want als je eenmaal naar Destino bent geweest, dan hoef je eigenlijk niet meer naar Spanje. Nah ja, niet voor het eten dan ;)

Destino Rotterdam

In Spaanse sferen

Alhoewel de temperaturen niet konden tippen aan een mediterraan klimaat, konden we nog heerlijk buiten zitten. Vladana was net terug van haar vakantie in Ibiza, dus die zat nog helemaal in Spaanse sferen. Ik kwam daarentegen net vanuit kantoor geracet, dus ik moest nog even acclimatiseren. Haar vakantieverhalen, een lekker glas witte wijn en een paar lekker pinxtos verder en ik was ook helemaal aan het genietos. De pinxtos bestonden uit een lekkere bietendip met pita-chips gekruid met zeezout en komijnzaad en bruschetta met seranoham en zoetzure pompoen. Muy rico!

destino rotterdam

Destino Rotterdam

Het meisje dat ons bediende vroeg of we de kaart alvast wilden zien, maar het leek ons eigenlijk wel leuk om ons te laten verrassen. En of ze ons verrast hebben! We kregen een salade van oesterzwammen, boterbonen, kerstomaten en little gem, calabaza (pompoen, zoete ui, blauwe kaas, pecannoten en sherry azijn-stroop) en bacalao met venkel, avocado, artisjokken, sinaasappel en krabmayonaise. Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen welk gerecht ik het lekkerst vond, maar volgens mij is dat ook niet de bedoeling bij tapas. Het is belangrijk dat alle smaken goed met elkaar samengaan, zodat je kunt blijven afwisselen. Een ding is zeker: Destino is kei op het gebied van smaakcombinaties!

destino rotterdam

Destino Rotterdam

 

Ons volgende rondje, en tevens ons dessert, bestond uit een kaasplankje en berejenas (gefrituurde aubergine met suikerriet-honing en zeezout) en een lekker glas rode wijn. We zaten zo gezellig te kletsen dat het inmiddels donker was, en dat komt de fotografie niet ten goede. Dus je moet me op mijn woord geloven, dat de berejenas bij Destino geweldig zijn. En als je het niet gelooft ga je ze maar lekker zelf proeven. Dat moet je sowieso doen!

Donde esta genietos? Los gezelligitos bij Destino!