Hotspot: Filter Amsterdam

Hotspots & Reviews door roos-aduagyei

Er zijn eindeloos veel leuke en gezellige koffietentjes in Amsterdam. Maar een favoriet in Amsterdam Oost had ik nog niet, tot nu. Filter Amsterdam zit ongeveer 1,5 jaar op een mooie locatie dichtbij Amsterdam Centraal en je kunt er terecht voor koffie, thee, zelfgemaakt gezond én ongezond gebak en heel veel leuke handgemaakte cadeautjes. Op een gezellig drukke vrijdagmorgen kwam ik langs om het zelf te ervaren. 

filter filter

Hostel Ecomama

Bij binnenkomst zag ik al dat Filter de ideale werkplek is. Er werden een paar besprekingen gehouden maar heel veel mensen komen er ook om samen of alleen te genieten van een bakje heerlijke koffie. Imke startte het concept Filter met de slogan Coffee, cookies & conscious. Iets wat perfect aansluit op waar ze voor staan. Je kunt vanuit het restaurant doorlopen naar de lobby van het eco friendly Hostel Ecomama. Dus wanneer je hier slaapt tijdens je weekend in Amsterdam kun je direct Filter induiken voor een lekker ontbijtje. Het personeel is hartstikke vriendelijk en zorgt er ook nog eens voor dat er iedere morgen weer vers gebak is om uit te kiezen.

filter

filter

Interieur

Het interieur ziet er onwijs tof uit. Er zijn allerlei toffe meubels gebruikt zoals deze heerlijke grote sofa en de vintage schoolstoeltjes. Je kunt aan tafel zitten met je laptop om even te werken maar je kunt ook neerploffen in een van de wat knussere hoekjes. De ruimte is heel licht dus dat is extra fijn wanneer je er lekker wilt lezen. Daarnaast is dat natuurlijk helemaal handig voor de Instagram addicts onder ons want ik zelf wilde direct overal leuke foto's van maken!

filter

Cookies & Cake

Naast koffie hebben ze bij Filter ook broodjes, tosti's, cake en koekjes. Ik proefde zelf een stukje van hun healthy carrot cake die gezoet is met banaan. YUM! Deze raad ik jullie allemaal aan, hij is echt heerlijk! En je kunt er guilt-free van snoepen. Iets wat natuurlijk ook altijd fijn is voor Fit Girls. Naast de healthy snacks serveren ze ook heerlijk zelfgemaakte chocoladetaart. Ze bakken elke keer iets anders, het is maar net waar ze zin in hebben. Zo is het iedere keer weer een verassing wat je gaat proeven!

Je kunt ook bij Filter terecht voor lekkere biologische sapjes en frisdrank. Wat ze ook serveren, ze kiezen altijd voor de meest biologische en duurzame optie. En dat is natuurlijk hartstikke goed!

filter

filter

 

Cadeautjes

In de grote kast bij Filter vind je een hoop leuke cadeautjes. Gewoon voor jezelf maar ook leuk voor iemand anders. Wat er in de kast staat wisselt ook iedere keer weer. Momenteel vind je er onder andere hele toffe zelfgemaakte kaarsen, lipbalms, herbruikbare bekers en héérlijke chocolade. Ik nam zelf een van de leuke zelfgemaakte kaarten mee omdat er binnenkort iemand jarig is.

Voor mij is Filter echt de ideale plek om zelf of met anderen even een kopje koffie te drinken en wat te snacken. Ik ga hier snel weer terug wanneer ik een pauze inlas tussen het Christmas shoppen! Je vindt Filter op Valkenburgstraat 124 in Amsterdam Oost, vlakbij Amsterdam Centraal Station.