Hotspot: Yoghurt Barn de Pijp

Hotspots & Reviews door roos-aduagyei

Er zijn talloze plekjes om healthy te ontbijten in Amsterdam. Maar een restaurant dat altijd mijn aandacht heeft getrokken is de Yoghurt Barn. Ik ben dól op yoghurt en al helemaal wanneer er allemaal lekkere toppings bij kunt kiezen. Dus besloot ik om op een rustige vrijdagmorgen all by myself te gaan brunchen in de Yoghurt Barn. En ik kan jullie nu al verklappen dat ik dat zeker vaker ga doen!

yoghurt barn

Het was een rustige ochtend in Amsterdam en na mijn bezoekje aan de markt besloot ik om lekker te gaan brunchen. De Yoghurt Barn is een hotspot die ik nog niet eerder had bezocht en dat terwijl het praktisch bij mij om de hoek zit. Shame on me! Ik had wel eens eerder naar binnen gegluurd en zag toen al de knusse zitjes, mooie decoratie en de héérlijke yoghurt + toppings.

yoghurt barnyoghurt barn

Alle soorten yoghurt

Wanneer je yoghurt bestelt bij de Yoghurt Barn zijn er een hoop dingen waar je uit kunt kiezen. En dat begint bij de yoghurt. Ze hebben geitenyoghurt, hangop, soja, frozen, noem het maar op. Wanneer je jouw favo yoghurt hebt gekozen is het tijd voor de toppings. Er zijn ook een aantal specials waar je uit kunt kiezen die iedere keer weer veranderen zodat het aanbod nooit hetzelfde is. Ik ging voor de Fig Fantastic met magere hangop. Hier zaten onder andere vijgen, pompoenpitten en walnoten in. Yummy!

yoghurt barnyoghurt barn

Alles = Bio

Iets wat ik zelf heel erg tof vind aan de Yoghurt Barn is dat alles biologisch is. De yoghurt, sapjes, brood en het fruit. Nadat de koe gemolken is zit de yoghurt binnen 48 uur in jouw kommetje. Hoe tof is dat? Ik moet zeggen, je proeft het echt. Mijn eigen yoghurt creaties zijn lekker, maar het stelt niets voor vergeleken bij mijn heerlijke Fig Fantastic!

yoghurt barn

Barn Breakfast

Wanneer je vóór 12:00 een ontbijtje komt nuttigen, kun je kiezen voor de Barn Breakfast. Daarbij kies je een yoghurt special, een dik stuk brood met noten of een croissantje en een kopje koffie of thee. Ik koos voor het notenbrood en dat was net als de yoghurt heerlijk. Vooral met de fijne roomboter die erbij geserveerd wordt. ;) Zo'n ontbijtje kost €6,95 maar op vertoon van je studentenpas krijg je op alles %10 korting. Héél fijn!

yoghurt barnyoghurt barn

Sweet snacks

De echte zoetekauw (me! me!) kan hier ook zijn of haar hart ophalen. Naast broodjes, sapjes en yoghurt zijn er ook zoete snacks verkrijgbaar van Sharp Sharp. En ook van deze snacks kun je eindeloos genieten. Ze zijn allemaal glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. En er zijn ook een heleboel notenvrije cakejes. Er is echt voor ieder wat wils!

yoghurt barn

Breakfast, snack, high-tea

Je bent de hele dag door welkom bij de yoghurt barn, dus niet enkel voor een ontbijtje. Zo'n weck pot met yoghurt is ook ideaal als tussendoortje. Je kunt het gezellig op eten in het restaurant of meenemen in een biologisch bekertje. En heb je binnenkort iets te vieren? Het is ook mogelijk om er een gezellige high-tea, brunch of picknick te organiseren. Die ga ik onthouden voor wanneer ik jarig ben deze zomer. :)

De Yoghurt Barn zit inmiddels in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Den Bosch. Het is naar mijn mening echt de ideale plek voor een meet-up met je vriendinnen. Maar omdat er ook zulke heerlijke muziek gedraaid wordt is het ook een ideale plek om te flex-werken. I'll be back, Yoghurt Barn!