Hotspot Holy Smoke in Rotterdam

Hotspots & Reviews door anna FG

Een paar weken geleden gingen Roos en ik gezellig schranzen bij Holy Smoke in Rotterdam. Samen sporten is ook gaaf, maar de dingen des leven zijn toch iets makkelijker te bespreken met een glas wijn in de hand dan met een barbell. Zo gezegd zo gedaan. Voor mij was het niet de eerste keer dat ik bij Holy Smoke ging eten. Dit heeft met twee dingen te maken.

  1. De knapste meneer van Rotterdam (en het westelijke- en oostelijk halfrond) werkt hier.
  2. De burgers zijn hier heel lekker en de frietjes stiekem nog lekkerder.

De knapste meneer van Rotterdam a.k.a my lovah lovah

holy smoke rotterdam

Misschien denk je dat ik bevooroordeeld ben omdat mijn boy hier werkt, maar wees niet gevreesd: ik heb deze review vanuit een puur objectief oogpunt geschreven. Roos is mijn getuige. Hieronder een selfie als bewijs. Gewoon schijt aan alle mensen die zich lang ons moesten wringen op de trap.

holy smoke rotterdam

Knap stekkie

Ik vind Holy Smoke een heel knap stekkie. Echt een aanwinst voor Rotterdam. Het zit net iets buiten de platgewalste paden van het centrum (Tiendplein, vlakbij Kruiskade) en daardoor ben je weer een ontdekking rijker. Het historische hoekgebouw is van top-tot-teen gerenoveerd in een strakke grafische stijl met open ruimtes en 'verdiepingen'. Dat vind ik altijd zo cool, als er in een open ruimte hoogte verschillen zitten. Dat wil ik later ook in mijn huis! Behalve binnen, kun je op het terras van Holy Smoke ook goed bivakkeren. In de zomer schijnt de zon er rijkelijk en in de winter is het overdekt met grote parasollen met heaters.

HOLYSMOKE_delood_03holy smoke rotterdam

Grill & drinks

Als carnivoor ben je bij Holy Smoke aan het goede adres, want ze staan bekend om hun sappige vleesjes van de grill zoals: burgers, spareribs en côte de boeuf. Maar ook vis- en vegalovers zijn hier aan het goede adres. Gelukkig maar, want ik ga tegenwoordig als een soort flexetarier door het leven. De Holy Smoke Burger had ik inmiddels al drie keer gegeten (klinkt niet echt flexetarisch maar goed), dus besloot ik vandaag voor gevulde portobello met 'crushed potatoes' en gegrilde groente te gaan. Roos deed lekker gek en veranderde haar entrecôte in surf&turf door er kreeft aan toe te voegen. Fancy hoor! Uiteraard werd ons eten vergezeld door meerdere glazen wijn. Want ik zou mezelf niet zijn (en Roos deed vanavond ook gezellig mee, want ze was toch al op de wilde toer met haar kreeft) als ik een avond van plezier niet zou bezegelen met alcoholische versnaperingen.

holy smoke rotterdam holy smoke rotterdam

Ik moet toegeven dat mijn portobello niet het meest fotogenieke gerecht ever is, maar je kan niet alles hebben. 'T was namelijk fucking lekker! Ik weet zeker dat iedere vegalover (fulltime of flex) hiervan een gat in de lucht zou springen. Aardappels, kaas, gegrilde groenten, tomatensaus.... Oh yeah! Ik werd er uitermate gelukkig van en heb het afgelopen zondag weer besteld, maar dan als lunch.

Wat Roos ervan vond

Voor de volledigheid van deze review quote hieronder Roos over haar personal experience bij Holy Smoke:

"Als Anna me uitnodigt voor een etentje, zeg ik sowieso altijd ja. Gezellig! Maar deze keer bofte ik écht, want we gingen naar Holy Smoke. Ik vind het een typische Rotterdamse tent: eerlijk en stoer, maar wel met de mogelijkheid tot verfijning. Op de kaart staan namelijk naast de reguliere frisdranken ook lekkere drankjes zoals rabarbersap. En als afwisseling op cocktails kun je hier 'longdrinks' bestellen. Zoals de Elderflower Fitz: Bishkek Vodka, Luscombre Elderflower Bubbly, Buytenhof appelsap en Fevertree Gin. Niet verkeerd!

Mijn entrecote met halve kreeft was heerlijk mals. Gooi er wat frietjes bij (met jummy huisgemaakt mayo!) en een superchille tomatensaus en voilà: Roos is blij! Het personeel is top (tja, Anna's vriendje Cees is gewoon de leukste barman van 010). Ik ben de week erop teruggegaan met mijn vriend, en toen was het weer een schot in de roos! Dat was op een vrijdagavond en toen waren er ook veel vriendengroepjes aan het borrelen. Heel gezellig. Ik kan niet wachten tot de lente, waneer we met z'n alle buiten op het terras kunnen hangen. Aanradertje!"

holy smoke rotterdam

Eigenlijk hadden we ons buikje al rondgegeten, maar voor een white chocolate cheesecake en bananenbrood met ananas konden we heus nog wel een plekje vrijmaken. Het bananenbrood was heerlijk luchtig en lekker fris in combinatie met ananas. Maar ja, je moet wel van erg goede huize komen wil je een cheesecake overtreffen. Yes deze cheesecake zou ik (helaas) wel iedere dag zou kunnen eten. Toch was het bananenbrood absoluut een goede tweede.

De dessert foto's zijn een stuk beter gelukt doordat Roos bijscheen met de flitser van haar telefoon op het moment dat ik de foto maakte. Da's echt een goed trucje om te onthouden!

holy smoke rotterdam

Als ik iets negatiefs aan Holy Smoke moet bedenken, dan is het dat ze waardeloos licht hebben voor foto's. Maar dat heeft denk ik iedere horeca-gelegenheid tijdens dit jaargetijde. Gelukkig was de knapste barman van Rotterdam (en het westelijke- en oostelijk halfrond) uiterst behulpzaam en voorzag hij ons van een blogger-proof tafeltje. Alle kleine beetjes helpen als je in een donker hol appealing foodpicca's wil maken.

Anyway: wil je binnenkort een keer lekker eten zonder te veel poespas in een van de leuke nieuwe hotspots die Rotterdam rijk is, dan zou ik zeker even binnenwippen bij Holy Smoke. In het weekend is de bar tot 02.00 open dus je kunt er lekker blijven hangen voor een borrel. 

holy smoke rotterdam