Review: Food We Love box

Hotspots & Reviews door nadine FG

Iedere maand stelt Food We Love een box samen vol met mooie en lekkere delicatessen. Zo maak je kennis met bijzondere recepten, producten en de mensen die ze maken. De inhoud blijft geheim tot het moment van verzending, in de derde week van de maand. Dit keer was het een Grand Food Bazar box en ik had de eer om hem te testen! O yeah! Een box vol lekkere producten die mij doen terugverlangen naar de vakanties die ik heb doorgebracht in Israël. De midden-Oosten keuken, met onder andere hummus, is veruit mijn favoriet. Bij het uitpakken van deze box en het doorlezen van het boekje maakte mijn hart (en maag) dan ook een klein vreugdedansje! 

Inhoudsopgave

Food we love box

Christmas comes early this year!

Bij het uitpakken van de box stuit ik op producten die mij bekend voorkomen uit de kookboeken van mijn favoriete chef: Ottolenghi. Harissa, ingelegde citroenen en een smeersel van aubergine komen tevoorschijn uit de box. Hier kan ik wel wat mee! Voor de eerste trek maar even de chili chipjes opentrekken. De eerste kennismaking is goed. Lekkere bite en licht pittig. Top! Ook de dadels met een chocolade jasje blijven niet lang in de verpakking en kan ik direct goedkeuren. Het kan maar gebeurd zijn, denk ik dan maar. En dan aan de slag met de andere ingrediënten. Ik heb de ingelegde citroenen en harissa wel voorbij zien komen tijdens mijn culinaire trip door Israël, maar wat ga ik er zelf mee maken? Het receptenboekje met uitleg over de producten en enkele recepten voorziet mij van inspiratie.

Let's cook!

In het boekje staat een heerlijk recept met piepkuiken die gemarineerd is een mix van de ingelegde citroenen, harissa, olie en kruiden. Daarnaast maak ik de dip van yoghurt, feta en harissa. In plaats van het piepkuiken smeer ik een entrêcote in met de kruidige marinade en schroei ik deze even kort dicht in een grillpan. De couscous vrolijk ik extra op met wat vers gegrilde courgette, paprika, ui en knoflook. Alhoewel de couscous dat qua smaak niet nodig zou hebben. Het geheel maak ik af met wat feta, munt en granaatappelpitjes. Ongelooflijk simpel, maar het ziet eruit als een feestje en ook de smaken passen geweldig bij elkaar. De harissa geeft de marinade en de yoghurtdip een echte Midden-Oosten touche. Heerlijk fris, kruidig en dit alles binnen 20 minuutjes op tafel!

Couscous

De Food We Love box stelt elke maand weer een nieuw pakket voor je samen en bezorgt deze bij je thuis. En dat steeds in een ander culinair thema. Eerder probeerde ik de Food We Love box die mij in Italiaanse sferen bracht, ook een behoorlijk succes! Daarnaast kwam Food We Love onlangs met een nieuwe box: de Ontbijtbox! Ook een topper en net als de andere boxen het proberen waard. Prachtige producten waar je culinaire inspiratie volop van op gang komt! Daarom hebben we voor jou een korting van €5 geregeld als je de code 'GRAND05' gebruikt bij het bestellen. Deze code is geldig t/m 1 december, dus pak je kans nog even!