HOTSPOT: ROOTS Amsterdam

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Onlangs ben ik een hapje gaan eten bij het hippe ROOTS aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Ik vind het altijd moeilijk om heel gezond met lekker te combineren, maar na meerdere goede verhalen over deze hotspot besloot ik het toch maar eens een kans te geven. Hier blijkt dit namelijk een eenvoudige klus te zijn!

Inhoudsopgave

ROOTS Amsterdam

Back to Basics

Bij binnenkomst word ik begroet door Liset, die ROOTS nog niet zo lang geleden met haar vriend Jørgen is begonnen. Ze vertelt dat ze erachter kwam dat ze gluten intolerant was en hierdoor haar volledige eetpatroon moest omgooien. Klinkt me bekend in de oren! Inmiddels heeft ze een opleiding tot voedingsdeskundige achter de rug en helpt ze je graag met het vinden van voedsel dat bij jou lichaam past. Vorig jaar besloten ze samen hun passie voor eten met de wereld te delen en zijn ze ROOTS begonnen. Met dit concept willen ze terug naar de basis, naar de roots van het eten. Er worden dus alleen maar pure, gezonde ingrediënten gebruikt.ROOTS AmsterdamROOTS Amsterdam

Vreemde combies

De zaak is vrij klein, maar wel lekker knus. Er zijn een aantal tafeltjes waar je van je eten kunt genieten, maar er wordt ook veel afgehaald. Ik laat me verrassen en krijg van Liset warme quinoa met gegrilde groentes en knoflooksaus. Daarbij drink ik een slow juice met ananas, gember, komkommer en citroen. De combinaties had ik zelf nooit uitgekozen, maar ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Door de knoflooksmaak is het eten niet alleen gezond, maar ook lekker. Precies wat ik zocht! Honger zal ik zeker niet lijden, want van deze portie kan ik nog 2 dagen eten denk ik.

ROOTS Amsterdam

Wijze woorden

Ondanks het feit dat mijn maag weer goed gevuld is, zien de zoetigheden bij de kassa er toch ook wel heel lekker uit. Ik trakteer mezelf op een heerlijke muffin die ik morgen mooi kan op eten. En hij is natuurlijk ook melk- en glutenvrij! Wanneer ik wegga krijg ik van Jørgen nog de wijze woorden van Hippocrates mee: "laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". En zo is het maar net!

ROOTS Amsterdam