Hotspot: Lite/Dark in Amsterdam

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Sinds 2 maanden woon ik EINDELIJK in de grote stad. Na mijn jeugd in Zeeland ging ik ruim 3 jaar geleden op kamers wonen in Doorn.. Dit was uiteraard niet geheel vrijwillig, maar omdat mijn opleiding daar was leek het de meest logische keus. Achteraf was het super leuk, maar na 3 jaar was ik er toch wel echt klaar mee. Sinds ik in Amsterdam woon eet ik het liefst elke dag buiten de deur. Er zitten hier zoveel leuke eettentjes dat ik soms echt niet kan kiezen. Terwijl mijn portemonnee steeds lichter wordt, is al dat uit eten gaan niet goed voor mijn kilo’s. Voor dat laatste zijn er gelukkig ook nog genoeg oplossingen te vinden in Amsterdam. De stad barst van de healthy hotspots die ik maar al te graag met jullie wil delen! De eerste daarvan is Lite/Dark, waar ik afgelopen woensdagochtend een ontbijtje heb genuttigd.

Midden in het centrum van Amsterdam (Utrechtsestraat) zit deze toffe zaak waar je terecht kan voor al je health cravings. Het concept sluit precies aan bij mijn persoonlijke instelling: eten moet gezond zijn, maar dat het lekker is, is minstens net zo belangrijk. Daarnaast gaat het bij Lite/Dark vooral ook om tegenstellingen en de balans daar tussen, vandaar ook de naam. Doordeweeks super gezond leven mag in het weekend zeker ook worden beloond met een festival of een avondje doorzakken. Over het algemeen niet zo gezond voor je lichaam, maar wel voor je geest. Het is daarom belangrijk dat je de balans tussen die twee dingen kan vinden. Mocht het iets teveel van het goede geweest zijn, kun je uiteraard bij Lite/Dark ook een anti-hangover shake halen.IMG_0237

De tegenstellingen zijn ook terug te zien in het interieur. De muren zijn robuust en onafgewerkt, terwijl de bar juist spierwit en strak is. Heel tof om te zien. Bij het raam zijn kleine zithoekjes, maar veel ruimte is er niet. Het interieur van het tweede filiaal aan de Zeedijk schijnt er weer heel anders uit te zien, daar ga ik dus zeker ook nog een keertje kijken. Op de planning staat ook een Lite/Dark nummer 3. Dit moet een grotere zaak worden, zodat er ook af en toe eens een feestje gegeven kan worden. Uiteraard met super healthy cocktails!

IMG_0226

Oké, genoeg gepraat. Let's skip to the food. Daarom ben ik hier natuurlijk! Niet geheel onbelangrijk is dat je bij Lite/Dark terecht kunt wanneer je niet tegen gluten en melk kunt, zoals bij mij het geval is. Uit eten was vrijwel altijd een probleem, maar in Amsterdam gaat er een wereld voor me open. Op veel plekken wordt rekening gehouden met dieetwensen en allergieën. Het is dan vaak smaakloos, maar ik heb zelden zo'n lekker ontbijtje gehad als deze ochtend. Ik begin met een heerlijke energy fruit shake, met onder andere banaan, blauwe bessen en kokos. Op advies van eigenaar Bastiaan neem ik een stukje oatmeal cake. En deze is echt bizar lekker! Een groot voordeel is dat ze bij Lite/Dark absoluut niet gierig zijn. Zulke grote stukken! Met pijn in mijn hart heb ik een kwart van deze verrukkelijke cake moeten laten staan... Gelukkig was dat niet voor niets, want zo kon er nog een powerball bij. Ze verkopen verschillende power/proteine bars en -ballen. En ook deze zijn gluten- en melkvrij! :)

IMG_0211 copy

IMG_0228

Ik ben absoluut geen ochtendmens, maar van dit ontbijt werd ik zowaar mega vrolijk. Lite/Dark, I'll be back for sure!