HOTSPOT: YAY Health store & more in Amsterdam

Hotspots & Reviews door roos-aduagyei

Voor deze hotspot hoefde ik niet ver op pad. YAY Amsterdam zit namelijk in de Albert Cuypstraat en laat dat nou nét bij mij om de hoek zijn. Ik kende de YAY store al wel maar het bijbehorende café nog niet. Hoog tijd om eens te onderzoeken of ze beide net zo leuk zijn!

Yay health café

YAY Health store & more is all about good food. Ze omarmen een gezonde levensstijl net zo erg als ik en dat is fijn! Op de menukaart vind je een grote selectie van gezond, eerlijk en raw food. Het café is de perfecte plek om even tot rust te komen met wat vriendinnen, maar daarnaast kun je er ook heerlijk rustig werken terwijl je geniet van een lekker hapje en drankje.

Yay gebruikt heel veel verschillende groentes, kiemen, fruit en noten. Bewerkt eten zul je daar absoluut niet vinden. Ze verhitten al het eten tot maximaal 42 graden Celsius wat betekent dat alle voedingsstoffen intact blijven. Ook kun je gezellig meespieken in hun open keuken om te zien hoe je ontbijtje/lunch bereidt wordt.

Deze Rainbow Wraps móet je echt proeven! Ik wist van te voren niet echt wat ik kon verwachten omdat ik eigenlijk niet verder las dan de naam van het gerecht. Ik was blij verrast toen dit bordje voor mijn neus stond. Wat een kleuren en wat rook het heerlijk! Ik dacht dat dit me niet zou vullen, maar ik zat makkelijk vol tot het avondeten. YUM! Misschien is het een ideetje om zelf iets soortgelijks te maken binnenkort.

yay

yay

yay

Yay Health café - Albert Cuypstraat 101

Yay store

De winkel van YAY bevat heel veel duurzame en eerlijke producten van innovatieve, jonge merken. Achter ieder artikel uit de winkel zit een verhaal en dat is extra leuk. Er zijn zowel duurzame verzorgingsproducten te koop als kledingstukken. Tip: Mocht je net als ik een vriend met een baard hebben, ze verkopen er ook geweldige baardolie! ;)

yay

yay

yay

yay

yay

YAY Health store & more - Gerard Doustraat 74 (De winkel en het café zitten aan elkaar vast!)

Mocht je tijdens een dagje Amsterdam in de buurt zijn van de Albert Cuyp, kom hier dan zeker langs voor een heerlijke latte en lunch. Het is echt een fijn en rustig plekje waar je nog een hele hoop kunt leren over bewust leven. En vooral omdat ik zelf niet bekend ben met raw food vind ik het tof dat er bij YAY heel veel over uitgelegd wordt.