4 x makkelijke diner recepten
Na een dag werken of studeren willen we graag snel iets eten. Het is niet altijd gemakkelijk om iets te vinden wat snel klaar is. Daarom deel ik een aantal van mijn favoriete recepten. Ze zijn makkelijk, voedzaam en het duurt niet lang om ze te bereiden. Hoe chill is dat?!
Zalm uit de oven met rijst en groenten
Ingrediënten
- 1 zalm filet
- 100 gram zilvervliesrijst
- 100 gram broccoli
- 150 gram champignons
- 50 gram ui
- 1/2 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kook de broccoli in kokend water voor 8 tot 10 minuten.
- Leg de zalmfilet op een bakplaat met folie en besprenkel eventueel met wat sesamzaadjes. Schuif de plaat dan voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Snijd de ui en champignons. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak hier de champignons en uien in met wat kruiden, zoals komijnpoeder en peper en zout.
- Combineer tot slot de rijst, broccoli, zalm en de groenten uit de pan op je bord en het is klaar om geserveerd te worden!
Het recept komt uit onze Fitgirlcode Guide en is voor 1 persoon.
Bloemkoolcouscous
Ingrediënten
- 150 gram bloemkool
- 1/2 knoflookteentje
- 1/2 el olijfolie
- 8 cherrytomaatjes
- 75 gram mais
- takje verse munt
- 20 gram olijven
- 80 gram kipfilet
- 30 fram fetakaas light
- kerriekruiden
- komijnzaad
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm wat kokosolie of cooking spray in een pan en bak hier de stukjes kipfilet in.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in een keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous begint te lijken.
- Verwarm in een pan wat kokosolie en bak hier even kort de gehakte knoflookteen in. Voeg dan de bloemkoolkorrels toe met flink wat peper en zout, de kerriekruiden en het
komijnzaad. - Bak de korrels vervolgens 3-4 minuten aan. Schep af en toe door.
- Snijd de blaadjes van de verse munt fijn en verkruimel de feta. Halveer de cherrytomaatjes en laat de mais uitlekken.
- Meng tot slot de tomaat, mais, olijven, feta, munt, kipfilet en
bloemkool couscous in een kom.
Het recept komt uit onze Fitgirlcode Guide en is voor 1 persoon.
Pastasalade met zalmfilet
Ingrediënten
- 65 gram pasta
- 1 wilde zalmfilet
- 1 kleine ui
- 1/2 paprika
- 20 gram zuivelspread light
- 40 gram komkommer
- 30 gram rucola
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta in 8 tot 10 minuten gaar.
- Snijd de ui, paprika, komkommer en zalmfilet in de gewenste grootte.
- Giet de pasta af als deze klaar is en maak dan een lekkere salade door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Dit recept is voor 1 persoon en komt uit onze Happy Healthy Guide.
Griekse pastasalade
Ingrediënten
- 120 gram (volkoren) pasta
- 100 gram feta
- 2 tomaten
- 120 gram olijven
- 1 paprika
- 2 bosuien
- 2 tl groene pesto
- 60 gram zuivelspread
- peper en zout
- peterselie
- 2 groenteburgers
Bereidingswijze
- Kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
- Verwarm in een pan wat bakspray en bak hier de groenteburger in.
- Snijd in de tussentijd de feta, tomaat, olijven, paprika en bosui in de gewenste grootte.
- Laat de pasta, als deze klaar is, even afkoelen en meng dan alle ingrediënten erdoorheen.
- Serveer dit op een bord samen met de groenteburger.
Dit recept is voor 2 personen en het recept komt uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide.
Foto bron: Susan van Esch @storiesbysuus
Wat is jouw makkelijkste diner gerecht? Laat het ons weten door een reactie hieronder achter te laten. Eet smakelijk!