Hotspot: Zuivere koffie in Leidschendam

Hotspots & Reviews door nadine FG

Een nieuwe hotspot in de omgeving? Daar moet ik heen. Drie weken geleden opende Zuivere Koffie op de Leidsekade bij de Sluisjes in Leidschendam. Een fris en open zaakje waar de koffie, naar eigen zeggen, van de de allerbeste kwaliteit is. Belofte maakt schuld dus dat wil ik dan wel proeven!

Inhoudsopgave

 

A new kid in town

Zuivere koffie is een ruime zaak die bij binnenkomst fris en nieuw aanvoelt. De muren zijn duidelijk net geverfd en de stoelen net uit de verpakking. Op de grote tafel liggen allerlei mooie boeken over koffie en het uitzicht over de Vliet is ontzettend gezellig. Helaas liet het zomerse weer het afweten op de dag van mijn bezoek, maar de koffie smaakte er gelukkig niet minder om.

Zuivere koffie1

Koffie met liefde

Wij bestellen een cappuccino en deze is zichtbaar met liefde gemaakt. Ook met de smaak is werkelijk niets mis. Een heerlijk kopje koffie zoals ik denk dat koffie bedoeld is. Koffie geproduceerd, gebrand, gezet en geserveerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen zoals Zuivere koffie hun specialty koffie zelf beschrijft. En ik moet zeggen dat ik hier niets aan kan afdingen. Alle taarten, koekjes en muffins zijn ook zelfgemaakt net als de biologische tosti's waarvan er een flink aantal in het assortiment zitten. Ik nam er één met oude kaas en rode tapenade. Top! Ik nam nog een muffin mee met aardbeien en witte chocolade voor de middag trek waarvan ik zeker weet dat die kop op gaat steken en dat was een goed idee. Met die muffin is niets mis!

 

koffie

 

tosti

 

Zuivere koffie is een leuk tentje met heerlijke koffies, verrassende theetjes en is prima in staat om je hartige of zoete trek te stillen. Leuk uitzicht, gezellig personeel en hopelijk één die het lang vol gaat houden aan de Vliet!