De ideale herfst make-up routine

Beauty door roos-aduagyei

Je huid kan wel wat extra verzorging gebruiken in het najaar. Door de kou wordt je huid vaak wat droger en krijgt hij daardoor ook meer oneffenheden. Er zijn een aantal essentials die je niet mag missen in je najaars- skincare routine en die ga ik vandaag met jullie delen!

Allereerst is het belangrijk om na te gaan hoe jouw huid verandert. Iedere huid is natuurlijk anders en dus heeft iedereen een andere make-up routine. Wordt jouw huid juist extra droog van de kou of blijft hij even vettig? Zelf heb ik een enorm droge huid, ook in de zomer. In de herfst wordt dit alleen nog maar erger dus kan ik zeker wat extra verzorging gebruiken. Extra veel crèmes smeren heeft niet altijd het gewenste effect. Vaak krijg ik daar alsnog bultjes van.

Mijn herfst make-up routine

9200000005032448

Kies het juiste serum

Een serum is een emulsie die je prima naast je normale dag- en nachtcrème kunt gebruiken. Het effect van een serum is dat het je vochtgehalte herstelt. Tijdens koude dagen kan het zo zijn dat je gezicht wat droger wordt. Dan is het een slim idee om een serum toe te voegen aan je make-up routine. Je hebt allerlei soorten serums. Sommige zorgen ervoor dat ze je huid kalmeren terwijl liftende serums je huid steviger maken. Een fijne is bovenstaand serum van Weleda met 100% natuurlijke ingrediënten.

9200000005248755

Gebruik maskers

Naast serums zijn er ook maskers die ervoor zorgen dat het vochtgehalte van je huid weer op pijl komt. Je kunt zelf maskers maken met natuurlijke ingrediënten maar ze zijn natuurlijk ook kant-en-klaar te koop. Één maskertje per week zal je huid zeker een boost geven in de herfst. Dit Magical Mud masker van Dr van der Hoog is wekelijks te gebruiken.

9200000005032536

Crème in plaats van lotion

In het najaar kun je ervoor kiezen om je dagelijkse lotion te vervangen voor crème. Dit doe ik zelf graag omdat een crème ervoor zorgt dat je minder vocht verliest en dus geen drogere huid krijgt. Hij creëert dus eigenlijk een soort beschermlaagje voor de huid. Wanneer een crème toch niet het gewenste effect heeft kun je een bodybutter proberen. Deze is namelijk nog vetter. Deze crème van Nivea is zowel geschikt voor het najaar als voor het voorjaar.

9200000005247947

Blijf goed scrubben

Scrubben is in de herfst net zo belangrijk als in het voorjaar. Door je huid wekelijks te scrubben verwijder je de dode huidcellen. Hiermee voorkom je vervelende schilfertjes op je huid en op je gezicht. Een scrub is ook gemakkelijk zelf te maken met bijvoorbeeld bruine suiker, olie, honing en een paar druppeltjes geurende olie. De scrubs van Therme zijn mijn favoriet. Ze maken mijn huid heel zacht en ruiken onwijs lekker!

9200000005175379

S.O.S. Handcrème

Droge handen vind ik het vervelendste ooit. Ik heb na een fietstocht van, pak hem beet 10 minuten, al knalrode maar vooral droge handen. Ik koop altijd een handcrème die zo vet mogelijk is. Momenteel is dat de S.O.S. handcrème van Nivea, lekker budget friendly! Deze variant trekt ook heel snel in. Hij is ook perfect om te gebruiken op droge plekjes op je gezicht.

Hopelijk helpen deze skincare tips jullie op weg in de herfst. Hebben jullie nog een goede tip? Laat het dan vooral weten in de comments!