Is pindakaas gezond?

Lifestyle & Tips door christel-gerritsen
Laatst vertelde ik jullie dat ik al jaren dikke verkering heb met mijn bammetje pindakaas. Yes, ik behoor overduidelijk tot Team Calvé. En wat blijkt, de bruine rakker is zo slecht nog niet! En dat terwijl iedereen tegenwoordig het tegenovergestelde roeptoetert... "Dat spul is hartstikke vet en als je niet oppast word je er moddervet van." Nee, nee, niet zo negatief! In pindakaas zitten namelijk veel goede vetten die je nodig hebt.

Energiebommetje

Van een paar droge rijstewafels krijg je toch meteen weer trek? Daar raak je nooit vol van, laat staan dat je er energie van krijgt. Niet als je er een laagje pindakaas op smeert dus! Deze pasta geeft je namelijk een verzadigd gevoel én een dikke dosis energie! Dan wordt het ineens een energiebommetje. Wat willen we nog meer? Tuurlijk moet je ook niet de hele dag bammetjes pindakaas naar binnen schuiven, maar dit moet je ook niet met havermout of quinoa doen. Logisch. Gewoon genoeg eten en niet overeten.

Pindakaas, daar word je sterk van

Afijn, pindakaas is dus zo slecht nog niet! Zo zit dit bruine smeersel vol met vitamine A, vitamine E, foliumzuur, calcium, magnesium, zink, ijzer, koper, selenium en vezels. Bovendien is pindakaas ook rijk aan eiwitten. Toch is het zo dat pindakaas niet geschikt is als een losse bron van eiwitten vanwege het gebrek aan lysine, wat een essentieel aminozuur is. Om van de eiwitten in pindakaas te profiteren zul je de pasta moeten combineren met een andere bron van eiwitten. Maar dat doen we dan ook braaf, want pindakaas is veeeeels te lekker om te skippen...

Team Pindakaas for evah!