fbpx

PROBEER EEN VAN ONZE FITGIRLCODE GUIDES

Bekijk Guides
Fit

Karlijn op Thaibokskamp: Week 1

Het is half vier ‘s middags als ik onder de douche spring bij het zwembad. Een mix van zonnebrand, anti-muggenspray, tijgerbalsem en zweet druipt van me af het doucheputje in. Langzamerhand zie ik de andere gasten van de Sumalee Boxing Gym uit hun kamers komen. Ze pakken hun sportkleding van de droogrekken in de zon en rollen hun bandages op. Na mijn heerlijke douche, die best een paar graden kouder had mogen zijn, droog ik me af en pak ook ik mijn sportkleding en bandages van het rek. Terwijl ik mijn bikini inruil voor shorts en een top, hoor ik de muziek in de gym al aan gaan. Thaise stemmen worden afgewisseld klappen van stoten en trappen tegen bokszakken en ik weet wat me te doen staat. Ik pak mijn handschoenen, scheenbeschermers, bandages, handdoek en 1,5L fles water en wandel naar de gym voor de middagtraining.

Het is dag vier van mijn maand op Muay Thai kamp en ik zit al volledig in de routine. Iedere training begint met een kwartier touwtjespringen onderbroken door sets van jumping jacks, push-ups, crunches en sit-ups. Daarna wordt er gerekt en gestrekt om vervolgens de bandages om te doen en te beginnen met schaduwboksen. Hierna gaat het echt los. Één op één met een trainer de ring in, sparren tegen kampgenoten, afgemat worden op een bokszak en voor je weer een “one minute water break” verdient nog meer push-ups, squats of burpees. Hoewel de training inmiddels tegen zijn eind loopt wordt het gehalte push-ups nog wat opgekrikt en toveren de trainers verrassende teamspellen, cardio elementen of krachttrainingen uit hun hoge hoed. We sluiten af met een buiging om vervolgens volledig voldaan het zwembad in te duiken.

Het klinkt misschien als afzien, vier weken lang, zes dagen in de week twee keer per dag zo hard trainen, maar ik moet zeggen dat het goed te doen is. De zeven Thaise trainers zijn gemaakt voor hun werk. Hoewel ze bloedserieus kunnen zijn als het nodig is, is er ook meer dan genoeg ruimte voor grappen, grollen en gekke dansjes tussendoor. Ik heb nog geen één keer opgezien tegen een training en dat terwijl mijn scheenbenen, knieën en rechter elleboog donkerpaars zijn en ik in iedere spier in mijn lichaam al wel spierpijn heb gehad. Het is super motiverend om zichtbaar vooruitgang te boeken. Mijn techniek is al gigantisch vooruit te gaan en per training voel ik dat het me conditioneel steeds iets makkelijker afgaat.

De komende drie weken ga ik ongetwijfeld door met keihard trainen om zoveel mogelijk te leren van dit avontuur. Maar naast al het trainen is er gelukkig ook nog ruimte voor ontspannende activiteiten. Volgende week staat er een tripje naar het Boxing Stadium op het programma waar we op de tribune zullen joelen voor een trainer en een vechter van de gym die hun vechtkunsten gaan vertonen in de ring. En voor zondag, mijn enige vrije dag, staan de Phi Phi eilanden op mijn planning.

Volgende week horen jullie weer van me. En mocht je meer informatie willen over hoe ik mijn trip geboekt heb, laat het dan vooral weten in de reacties!

Bron (header): Pinterest

Weten waarom ik naar Thailand ben vertrokken? In mijn vorige blog vertelde ik er alles over! >

Meer van mij zien? Volg me dan op Instagram op @kayonherway

Wil jij nooit achterlopen op de nieuwste health trends?

Speciaal voor jou verzamelen we de meest interessante feitjes en tips over alles gerelateerd aan health. Zorg ervoor dat je nooit achterloopt op de nieuwste trends en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Comments

 1. CT1510

  Jaaa, ik wil heel graag weten hoe en waar je dit hebt geboekt!

  • Karlijn

   Hoi CT1510,
   Super leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn kamp! Ik stuur je morgen een bericht met de ins en outs.
   Groetjes,
   Karlijn

 2. Char

  Ik wil t ook graag weten

  • Karlijn

   Hoi Char,
   Ik stuur je morgen een bericht met alle info!
   Groetjes,
   Karlijn

 3. Miranda

  Ja wil ook graag weten hoe je geboekt hebt!

  • Karlijn

   Hoi Miranda,
   Super leuk! Ik stuur je morgen een bericht.
   Groetjes,
   Karlijn

 4. ZDR

  Wow super gaaf! Hoelang thaiboks je al? En ik zou ook graag willen weten hoe je alles hebt geboekt. Veel succes en plezier nog!!

 5. Fem

  Ik zou ook graag meer info willen!
  Ben heel benieuwd.
  Is het ook geschikt voor beginners?

 6. Fen

  Super gaaf, ik zou graag meer info willen en weten waar je het geboekt hebt!! Go for it????