Een kokosolie haarmasker voor glanzende lokken

Beauty door anna FG

Ik zorg tegenwoordig best wel goed voor mezelf. Ik eet (meestal) gezond, sport regelmatig en probeer de feestjes tot het minimum te beperken. Dat laatste lukt nog niet altijd even goed, maar hey: ik ben geen super woman! ;) Ik merk dat ik door mijn gezonde levensstijl ook meer zin heb om de andere facetten van mijn uiterlijk aan te pakken. Vroeger liet ik mijn nagellak maar een beetje afbladderen en tegenwoordig probeer ik toch iedere week weer een vers laagje aan te brengen. Ik doe ineens aan 'wimperextensions' (na een keertje proberen was ik hooked) en sinds een maandje heb ik een beugel. Zo'n onzichtbare, die eigenlijk niemand ziet, maar hij zit er wel.

Je zou kunnen zeggen dat ik bezig ben met een grote onderhoudsbeurt. Het klinkt misschien een beetje oppervlakkig dat ik zo bezig ben met mijn uiterlijk, en misschien is dat het ook, maar ik voel me heerlijk als ik mezelf weer even door de wasstraat heb gehaald. Volgende week word ik 28 jaar (da's bijna 30) en dat betekent dat het aftakelproces eigenlijk al is begonnen. Toch wil ik er voor mijn 30ste nog even alles uithalen wat erin zit.

Geen over-enthousiaste kapper maar kokosolie

Deze zomer wil ik lange glanzende lokken die net als bij een zeemeermin mijn tepels bedekken. Dat is zo ongeveer de lengte die ik voor ogen heb, dus ik mag me in de tussentijd niet meer laten overhalen door een over-enthousiaste kapper die een bob-line wil knippen. En ik moet het zelf natuurlijk heel goed verzorgen. Dat verzorgen doe ik tegenwoordig met kokosolie. Gewoon die ene waar je ook je kipfiletje of je vegaballen in bakt. Ik ben enorme fan en dring mijn liefde voor kokosolie haarmasker aan iedereen op die het wil horen. Dus, als je mooie glanzende lokken wil doe dan één keer in de twee weken het volgende:

  • Laat een beetje kokosolie warm worden in een schaaltje. Je kunt het ook gewoon warm wrijven en dan in je haar smeren.
  • Smeer je haar vanaf de haaraanzet tot aan de wortels in met kokosolie. Gewoon echt tot het helemaal doordrenkt is met kokosolie.
  • Laat het een paar uur intrekken (eventueel met een handdoek om je hoofd) of slaap er een nachtje mee.
  • Was de kokosolie daarna twee keer uit met shampoo. Een keer is niet genoeg, want dan eindig je met vette lokken.
  • Breng daarna je haar in model zoals je dat normaal zou doen.

Wat ik super chill vind aan dit kokosolie haarmasker is dat je haar er niet zo slap en futloos van wordt. Meestal als ik crèmespoeling of een masker in mijn haar doe dan is het wel heel zacht, maar het hangt binnen twee uur in slappe slierten langs mijn hoofd. En mijn haar wordt niet snel vet en is zelfs best droog! Een kokosolie haarmasker zorgt er voor dat je haar zacht en glanzend wordt een geeft je haar tegelijkertijd volume. De meiden op het Fitgirlcode HQ hebben het al uitgeprobeerd en ze zijn erg enthousiast! Yes, nog meer toegewijde kokosolie-volgers.

Ben je benieuwd welke beauty benefits kokosolie nog meer heeft? Lees dit blogje dan even. Ik ben zelf ook erg te spreken over scheren met kokosolie!