rogge pannenkoeken

 

Hmmm… We love pancakes! Al helemaal als ze ook nog een gezond zijn! Deze rogge pannenkoeken zitten boordevol vezels, en zijn ook nog eens ideaal als lactose voor jou geen optie is! Ze zijn heerlijk met een goede dosis fruit en wat amandelschaafsel. Let’s get in the kitchen! 


728x90 shop GIF banner


728x90 shop GIF banner

Ingredienten (6 stuks)

  • 60 gr roggemeel (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
  • 2 eieren (vrije uitloop)
  • 100 ml amandelmelk of andere plantaardige melk
  • 1 tl kaneel
  • Cold pressed kokosolie of amandelolie

Toppings (optioneel)

  • verse vijgen
  • agave siroop
  • roodfruitmix
  • amandelschaafsel

rogge pannenkoeken

Bereidingswijze

  1. Meng het roggemeel en kaneel in een kom.
  2. Voeg de eieren toe en meng het geheel goed door elkaar.
  3. Voeg de amandelmelk toe en klop er een egaal beslag van.
  4. Zet een koekenpan op iets minder dan een middelhoog vuur met wat olie.
  5. Giet wat van het beslag in de koekenpan en bak tot de pannenkoek droog is aan de bovenkant, keer daarna om.
  6. Maak op deze manier ook de andere pannenkoek. Vergeet niet om weer een klein beetje olie in de pan te doen.
  7. Terwijl je de pannenkoeken bakt, zet je nog een koekenpan op een middelhoog vuur. Rooster hierin kort het amandelschaafsel. Ze zijn klaar als er een lichtbruine verkleuring ontstaat op het amandelschaafsel. Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bord.
  8. Maak de rest van de pannenkoeken en eet ze met toppings naar keuze.

Enjoy! Ben je op jacht naar nog veel meer lekkere en gezonde recepten? Neem dan een kijkje op de blog of Instagram page van Elzemieke! Deze recepten-queen voorziet jou van de chillste maaltijden… 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.