Last van een dip na de feestdagen? Dit kun je doen!

Lifestyle & Tips door anouk FG

De drukke decembermaand is weer achter de rug. Eindelijk geen bomvolle agenda meer, maar wat moet je dan met al die vrije tijd? Ineens lijkt alles zo saai, rustig en leeg. De heuse winterdip ligt op de loer, dus moet je proberen niet te lang in deze gedachte te blijven hangen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je het jaar energiek en goed begint? Wij hebben een aantal tips voor je!

Omring je met vrienden en familie

We begrijpen dat je, na alle verplichte familie etentjes afgelopen maand, niet persé staat te trappelen om wéér iedere dag met z’n alle rond de tafel te zitten. Dit is ook zeker niet de bedoeling, maar zorg gewoon dat je niet te veel tijd alleen doorbrengt. Hierdoor zal het eenzame en lege gevoel alleen maar erger worden. Spreek zo nu en dan eens af met iemand, dan heb je wat om naar uit te kijken én het brengt natuurlijk gezelligheid!

Kijk uit naar het lekkere weer wat komen gaat

Probeer niet te blijven hangen in het idee dat alle gezelligheid en leuke dingen voorbij zijn. Het duurt inderdaad nog bijna een jaar voordat deze feestelijke maand weer aanbreekt, maar voor die tijd zijn er genoeg andere leuke dingen! Denk bijvoorbeeld aan het heerlijke voorjaarszonnetje, de terrasjes, borrels en strandbezoekjes die gaan komen. Genoeg om positief over te zijn!

Frisse lucht en daglicht

Zorg dat je genoeg daglicht en frisse lucht krijgt. Dit zal je erg goed doen. In de ochtend bevat de zon veel blauw licht wat voor een echte ochtend boost kan zorgen! Maak een extra wandeling, zorg dat er in huis voldoende daglicht is en dat je jezelf niet opsluit door enkel binnen te zitten overdag.

Shoppen!

Misschien wel een van de beste opties om jezelf op te fleuren (al zeggen we het zelf). Van het shoppen zelf, het wachten op je pakketje en vervolgens het dragen van de kleding. Dat is toch alles waar een vrouw gelukkig van wordt? Volgens ons de ideale manier tegen een winterdip!

Zoek een leuke hobby

Door het hebben van een hobby kun je al je tijd leuk en zinvol benutten. Vooral wanneer je ziet dat je er beter in wordt motiveert dit enorm. Stel doelen, laat je creativiteit de vrije loop en deel je passie met andere. Op deze manier zal je je een stuk minder doelloos en negatief voelen.

Dus geen reden meer om alles op de winterdip af te schuiven. Maak er wat van! Er zijn voldoende opties. En die paar grauwe en koude maanden overleven we, ook dit jaar, écht wel ;)