9x minpunten van een fitte lifestyle

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Dat veel sporten en gezond eten ontelbaar voordelen heeft, dat weten we nou wel. Een gespierd lichaam, veel energie en vooral héél veel zelfvertrouwen zijn dingen die je ons echt niet meer mag ontnemen. Toch heeft deze lifestyle ook een aantal minpuntjes... Mocht er nog een ergernis ontbreken, deel hem dan vooral in de comments! 

1. Sporten wordt langzamerhand een verslaving

Na een week niet sporten krijg ik serieus afkickverschijnselen. Een week waarin ik mezelf níet heb uitgedaagd op fysiek niveau vind ik absoluut niet chill. Ik word mega onrustig en de enige plek waar ik dan wil zijn is in de sportschool. Echt, soms heb ik het gevoel dat die gym mijn tweede huis is.

2. Je omgeving reageert soms nogal vreemd

Dat jij de voordelen van een gezond voedingspatroon inziet, hoeft nog niet te betekenen dat je vrienden dat ook doen. Tijdens een avondje zonder alcohol zul je misschien heel wat scheve gezichten zien, en dat is behoorlijk irritant.

3. Al het geld gaat op aan eten, de sportschool en nieuwe sportkleding

Sinds ik deze maand mijn tweede gym abonnement heb afgesloten, houd ik nog maar zelden geld over aan het einde van de maand. Verse groenten & fruit van de markt en genieten van de luxe van 2 sportschool abbo's is misschien leuk, maar het zou allemaal best wat goedkoper mogen... Om nog maar te zwijgen over kekke sportoutfits!

4. Er lijkt geen einde te komen aan die overvolle wasmand

Een paar keer per week sporten staat gelijk aan een mega volle wasmand vol met leggings, sport bh's en t-shirts. Je kunt blijven wassen maar soms lijkt er gewoon geen einde aan te komen... HELP!

5. Het plannen is soms best vermoeiend

Als je een aantal keer in de week in de gym wilt staan, al je maaltijden moet preppen en óók gewoon elke dag op kantoor moet verschijnen, zul je een goede planner moeten worden. En eerlijk, soms is dat best vermoeiend.

6. Je bent soms zó ontzettend moe

Een paar keer in de week flink zweten in de gym vráágt gewoon om extra uurtjes slaap. En zelfs wanneer we vroeg naar bed gaan, krijg je soms zo'n ellendige dip 's middags. Powernaps zijn het ultieme antwoord. *Eat, work, gym, repeat*

7. Social media

Iedereen houdt van een beetje ego boosten. Soms is het gewoon heel fijn om de hele wereld te vertellen dat jij vandaag weer mega hard hebt staan zweten in de sportschool, of een super-healthy vegan maaltijd naar binnen hebt gewerkt. Het is een kunst om er precies achter te komen hóe veel workout & food foto's je kunt delen zonder dat je vrienden je zullen ontvolgen.

8. Random dagdromen

Wanneer je middenin een belangrijk stuk voor werk zit, betrap jij jezelf erop dat je wederom aan het dromen bent naar je héérlijk opgemaakte bedje waar je zo graag in zou willen wegkruipen. Even je spieren laten ontspannen en gewoon een paar uurtjes lekker slapen. Zzzzzz.

9. Mega pijnlijke voeten

Je zou denken dat we door al die work-outs en hardloopsessies wel wat liever zouden zijn voor onze voetjes. Een pedicure op z'n tijd zou geen overbodige luxe zijn. Maar doen we dat dan ook echt? Nope.

Yup, een fitte lifestyle is top maar soms mogen we best wel even klagen. Of niet dan? ;)