5 Tekenen van een goede workout

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Wanneer je nog maar kort geleden bent begonnen met sporten, zal die enorm heftige spierpijn altijd een teken zijn van een pittige workout. Toch betekent het gebrek aan spierpijn absoluut niet dat je niet goed je best hebt gedaan. Er zijn nog talloze andere tekenen die laten zien dat jij een mega goede workout achter de rug hebt. Herken jij ze ook?

tekenen van een goede work-out

1. Je had mega veel moeite met de laatste reps

Moest je al zuchtend en steunend weer naar boven komen tijdens je laatste paar squats? Juist, dát is een teken van vermoeidheid van de spieren. Wanneer je de laatste reps er met moeite uit moet poepen weet je dat je lekker bezig bent. Probeer niet op te geven maar geef juist een beetje extra gas bij. You can do it!

tekenen van een goede work-out

2. Je lichaam voelt als een pudding

Ken je dat gevoel, dat je na een heftige work-out zelfs moeite hebt om je kop koffie op te pakken? Dit laat zien dat je jezelf flink overtroffen hebt. Wanneer je dat jelly gevoel onder de leden hebt, drink dan flink wat water en zorg voor genoeg rust. Het is tijd om je spieren even bij te laten komen zodat je over een paar dagen weer kunt knallen.

tekenen van een goede work-out

3. Je maag is veranderd in een zwart gat

Op de dagen dat ik een pittige ochtend workout gehad heb, ben ik onverzadigbaar. Ik kan eten wat ik wil, maar een vol gevoel dat krijg ik niet. Gelukkig ken ik mezelf onderhand goed genoeg om te weten dat ik niet écht 10 tosti's nodig heb. Het gevoel dat je de hele voorraadkast naar binnen wilt douwen is een perfecte indicator van een heftige work-out. Je lichaam schreeuwt om voedsel, so give it to him. Kom maar op met die yummy salades, smoothies en verse soepjes!

4. Je slaapt als een roosje

Op de avond dat ik gesport heb kost het me onwijs veel moeite om mijn ogen open te houden. Het liefst duik ik op dat soort dagen om 9 uur mijn bed al in, zodat ik flink wat uurtjes slaap kan pakken. Die heb je ook wel nodig, wanneer je de volgende ochtend weer in de gym wilt staan of fresh and fruity of je werk wilt verschijnen. Wanneer je na een dag met een work-out heerlijk kunt slapen zonder tussendoor wakker te worden, is dat een teken dat je jezelf goed uitgeput hebt. Zzzz...

tekenen van een goede work-out

5. Je bent de rest van de dag mega gefocust

Hoe gek het ook klinkt, wanneer je een goede workout achter de rug hebt ben je de uren daarna veel meer gefocust. Dat fysiek uitgeput bent, betekent niet  dat je mentaal ook helemaal leeg bent. Integendeel zelfs! Het duurt misschien even voordat je kilo's verliest, maar mentaal zul je je al héél snel beter voelen na een pittige sessie in de gym. Volhouden dus!

Wat zijn voor jou de ultieme tekenen van een goede work-out? Deel ze vooral even in de comments!