Leven in het moment. Leer meer te genieten van het nu!

Lifestyle & Tips door jacky-fgc

Je kent het wel, je stelt een hele lijst met doelstellingen op en bent continu bezig om deze te realiseren. Hier zijn we vaak zo op gefocust dat we vergeten te genieten van de prestaties die we behalen. Sta jij hier eigenlijk wel genoeg bij stil en geniet je tijdens deze reis wel écht van het moment? Dit is een vraag die wij onszelf ook hebben gesteld!

Waarschijnlijk sta je hier net als wij te weinig bij stil en dat is zeker niet gek! Op de redactie zijn we vaak druk met van alles en nog wat en we maken veel mooie momenten mee, alleen staan we vaak te weinig bij stil bij deze momenten. Hierdoor vergeten we te genieten van deze momenten. Met deze 4 tips zijn wij meer gaan genieten van deze momenten, zowel groot als klein.

# 1 Reflecteer je dag
Neem iedere avond een moment om je dag te reflecteren. Hoe is je dag geweest? Waar ben je dankbaar voor? Waar ben je tegenaan gelopen? Dit kun je opschrijven, of je kunt gewoon een momentje voor jezelf nemen. Hierdoor ben je bewuster bezig met je dag en laat je de mooie momenten niet zomaar aan je voorbijgaan. Iedere dag heeft mooie momenten!

# 2 Ga naar buiten
Luister een podcast en ga lekker naar buiten, neem een momentje voor jezelf en laat je gedachten even dwalen. Deze momenten van rust kunnen bijdragen aan een energiek en positief gevoel. Geef jezelf een moment om op te laden om vervolgens weer te kunnen vlammen. Onderschat deze momenten van rust niet.

# 3 Aandacht
Zorg dat je aandacht hebt voor waar je mee bezig bent. Als je met een vriendin gaat wandelen, heb aandacht voor haar. Loop je door het bos, heb aandacht voor de omgeving en de vogels die fluiten. Het klinkt voor sommige misschien een beetje zweverig, maar oefening baart kunst.


# 4 Jouw dagelijkse stijlvolle reminder
Een dagelijkse reminder konden wij wel goed gebruiken om soms iets te vertragen en meer stil te staan bij het hier en nu. Toen ontdekten we The Watch Now, een stijlvol bewustwordingsaccessoire met enkel het woord NOW. Een dagelijkse reminder met een kleine knipoog om meer te genieten van de mooie momenten. De collectie bestaat uit 10 verschillende items en met de verwisselbare bandjes matcht dit accessoire bij iedere outfit! Wij zijn helemaal weg van onze nieuwe dagelijkse reminder en hebben al veel mooie NOW-momenten verzameld.

Kan jij deze dagelijkse reminder ook gebruiken? En ben jij klaar om mooie momenten te verzamelen?

Wij zijn een stuk bewuster van het hier en nu en vinden onze rust momenten in de snelle wereld waarin we ons bevinden.