Lipofilling behandeling met lichaamseigen materiaal steeds populairder

door Elsemieke

Lipofilling is een transplantatietechniek van vetweefsel. Al in de 17e eeuw werd vetweefsel verwijderd om te gebruiken bij wondgenezing. Ondertussen heeft de behandeling een flinke ontwikkeling doorgemaakt en wordt het tegenwoordig ook ingezet voor cosmetische doeleinden, bijvoorbeeld als alternatief van borstimplantaten.

Hoe werkt lipofilling?

Bij lipofilling wordt er middels liposuctie overtollig vet verwijderd uit delen van het lichaam, zoals de buikstreek, heupen of benen. Zo kom je niet alleen van plaatselijk vet af, maar kan het ook hergebruikt worden. Het vet wordt gezuiverd, oftewel ontdaan van schadelijke cellen en bloed. Nu kan dit geïnjecteerd worden in andere delen van het lichaam, zodat bepaalde delen juist opgevuld kunnen worden. Dit wordt ook wel liposculptuur genoemd.

Grotere bilpartij met lipofilling

Door influencers als Kim Kardashian is de grote bilpartij de afgelopen jaren flink populairder worden. Maar om de billen met implantaten te vullen, daar zit zeker niet iedereen op te wachten. De bilvergroting met eigen vet biedt in dit geval uitkomst. Het resultaat ziet er bovendien erg natuurlijk uit. Na de behandeling voelen de billen mogelijk wat gevoelig en gekneusd aan. Dit trekt als het goed is na enkele dagen weg. Je dient een tijdje compressiekleding te dragen ter ondersteuning.

Cupmaat vergroten met eigen vet

Lipofilling borsten? Een techniek die steeds vaker gekozen wordt. Dat komt omdat je hiermee de borsten kunt vergroten zonder dat implantaten vereist zijn. Zo is er dus ook geen kans op lekkende implantaten. Er is wel een keerzijde aan deze techniek voor borstvergroting. Het is namelijk slechts mogelijk om de cup één maat te vergroten. Wil je meer sizes omhoog, dan kom je toch uit bij implantaten. Kijken we naar de kosten van een borstvergroting met eigen vet tegenover implantaten, dan zijn die vaak redelijk vergelijkbaar of is lipofilling zelfs iets duurder. Al verschillen de kosten natuurlijk wel per kliniek.

Lipofilling in het gezicht

Ook lipofilling in het gezicht behoort tot de mogelijkheden. Een effectief alternatief van onnatuurlijke producten zoals botox. Zo kunnen rimpels in het voorhoofd opgevuld worden. Daarnaast behoort een lipvergroting of het benadrukken van de jukbeenderen tot de opties. Wanneer je een beetje een wipneus hebt, dan kan de ruimte tussen neustip en neusbrug zelfs lichtelijk opgevuld worden met deze techniek.

Moderne technieken

Tegenwoordig wordt er ingezet op moderne technieken, zoals de Power Assisted Liposculpture techniek. Hierbij worden zacht vibrerende naalden gebruikt, waardoor het vet gemakkelijker afgezogen kan worden. Hierdoor heb je na de behandeling minder last van stijfheid en kneuzingen. Wanneer je kiest voor lipofilling is het belangrijk dat je kiest voor een kwalitatieve en transparantie kliniek die jou objectief informeert over de mogelijkheden, hersteltijd en mogelijke complicaties van de specifieke behandeling.

Blijvend resultaat

Lipofilling is een effectieve techniek die steeds vaker geprefereerd wordt. Wel is het belangrijk om te weten dat het resultaat niet altijd blijvend is. Wanneer je bijvoorbeeld de borsten laat vergroten, maar je valt daarna heel veel af, dan kan het resultaat verdwijnen. Het is immers vet, en door afvallen verbrand je vet. Wanneer je juist hardnekkig vet bent kwijtgeraakt door de liposuctie kun je dit ook weer aankomen.

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.