Marley Spoon: vers en lekker

Hotspots & Reviews door nadine FG

Marley Spoon bezorgt verse ingrediënten en lekkere recepten bij jou thuis. Niet meer nadenken wat je vanavond gaat eten en niet meer naar de supermarkt, maar wel gevarieerde en verse maaltijden op tafel zetten. Dit klinkt mij als muziek in de oren. Marley Spoon bedenkt elke week 7 nieuwe recepten en jij kiest hoeveel en welke maaltijden jij bezorgt wilt krijgen. 

 

Let's try this one!

Marley Spoon is een naam die ik al vaker voorbij had horen komen. Een nieuwe partij op de Nederlandse markt die net als HelloFresh en de Krat ontzorgen op het gebied van boodschappen doen en het bedenken van de avondmaaltijd. Het voordeel van Marley Spoon wordt mij direct duidelijk bij het bestellen van mijn eerste box. Je kan helemaal zelf bepalen hoeveel maaltijden je bestelt en welke van de 7 maaltijden jij graag op tafel wilt gaan zetten aankomende week. Daarbij kan je kiezen uit 2 vleesgerechten, 2 visgerechten, 3 groentegerechten en 1 dessert met een fles wijn. Voor mijn eerste week koos ik voor 1 vleesgerecht, 1 visgerecht en 1 groentegerecht. Köfte, forel en een salade niçoise met artisjokken. Ik ben benieuwd!

 

MarleySpoon

 

Voorverpakt gemak

Ik maak de box gelijk open en vind daarin een handgeschreven briefje, altijd leuk! De ingrediënten voor de 3 maaltijden zijn verpakt in aparte zakken en kunnen zo de koelkast in worden geschoven. Dat is nog eens makkelijk. Wanneer je de maaltijd gaat bereiden, haal je de papieren zak uit de koelkast en heb je direct alles bij de hand. De eerste maaltijd is Griekse köfte met kidneybonensalade en frisse yoghurt. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is uitermate smakelijk! De bonensalade wordt aangemaakt met ajvar. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar dit is een mengsel van gegrilde paprika, heel laag in calorieën en een enorme smaakmaker in combinatie met de bonen en basilicum. Dit smaakt naar meer!

 

Kofte

Verrassend frisse forel

De tweede dag staat er gebakken forel met een lauwwarme linzen-peersalade op het menu. Aparte combi met de peer denk ik gelijk, maar hé wie niet waagt, wie niet wint! De forel is echt onwijs lekker. De huid is licht knapperig gebakken terwijl de filet een fluweelzachte structuur heeft. De salade van linzen, wortel, bleekselderij en peer is lekker fris in combinatie met de yoghurt die op smaak is gebracht met citroensap, peper en zeezout.

 

IngredientenNicoise

 

Afsluiter

De laatste maaltijd is een salade niçoise met verse artisjokken. Hier verheugde ik mij ontzettend op! Artisjokken zien er altijd zo mooi uit, maar ik had ze nog niet eerder zelf schoongemaakt. Hoe moeilijk kan het zijn, dacht ik toen nog :) Daar moet ik wel op terugkomen! Het hart van de artisjok is heel klein waardoor slechts een klein deel van de artisjok overblijft. Ik was niet voldoende rigoureus geweest met het wegsnijden van de bladeren waardoor ik op iets zat te knagen wat meer weg had van een stuk hout. Niet echt een aanrader! Dit had wel wat duidelijker beschreven kunnen worden in het recept. De salade was verder lekker, maar niet mijn favoriete gerecht van de 3.

 

SaladeNicoise

 

Drie maaltijden van Marley Spoon. Verrassend door de producten en combinaties die ik niet regelmatig gebruik. De ingrediënten zijn vers en de gerechten smaakvol. Vooral de vrijheid die je hebt bij het kiezen van gerechten die bij jou passen, maakt Marley Spoon een box die ik vaker bestel!