Mealpreppen voor beginners
Een makkelijke manier om je maaltijden en cravings onder controle te houden, is mealpreppen. Zeker op drukke dagen is het fijn om een houvast te hebben van je geprepte maaltijden. And how about de dagen dat je maaltijden 'moet' eten volgens een mealplanner, maar je geen kans hebt om op kantoor/school je lunch voor te bereiden? Genoeg reden om te beginnen met mealpreppen! Voor iedereen die het nog nooit gedaan heeft, geen nood! We fietsen je door de basisstappen heen.
Aan de mealprep
Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten – een prima motto om je naar te leven, toch? Maar andersom werkt ‘ie ook hartstikke prima. Want als jij al je maaltijden voor de hele week al hebt voorbereid, is er weinig ruimte om stiekem toch te vallen voor die pizza formaggi of gigantische burger met frietjes als avondeten. Hallo, hoe zonde is het als je dan je geplande maaltje waar je voor in de keuken hebt staan zwoegen moet weggooien? Te veel zonde, dus doe je het niet. Een fool proof plan. Maar hoe begin je in hemelsnaam met mealpreppen, als je dit nog nooit hebt gedaan? Voor een hele week maaltijden plannen klinkt nogal overweldigend. We helpen je met onderstaande tips een eindje op weg, want mealpreppen is reuze handig en echt de moeite waard. Zo zijn boodschappen in grootverpakkingen vaak voordeliger en het bespaart je een hoop tijd tijdens drukke werkdagen. Sla die tupperware bakjes maar in!
Vind je het moeilijk om recepten te bedenken die voldoen aan het aantal calorieën en macro's dat je wilt bereiken, én ook nog eens makkelijk te preppen zijn? Bestel dan de Happy Healthy Guide! Hij bestaat uit 12 weken eetschema's bomvol lekkere recepten >
[maxbutton id=15]
Begin klein
Als je een hele week vooruit plannen veel te veel vindt (want hoe kun je op zondag al weten wat je op vrijdag wilt eten?!), kun je ook met een paar dagen beginnen. Maak in het weekend alvast je lunch- en eventueel snackboxjes voor het begin van de week, bijvoorbeeld tot en met woensdag. Maak een grote salade die je verdeeld over maandag en woensdag, en vul een paar (volkoren) wraps voor dinsdag. Snacks zijn een piece of (banana) cake: komkommer, tomaatjes, rijstwafels met humus of kipfilet, wat kwark met blauwe bessen…
Ga boodschappen doen
Zorg dat je alle benodigdheden voor je meal plan in huis hebt. Misschien kun je bepaalde gerechten op elkaar afstemmen, zodat je dat hele bosje lente-uitjes in één keer op kunt maken. Een pasta met veel groenten, een curry en een Mexicaanse salade kunnen uit allerlei soortgelijke ingrediënten bestaan. Als je niet al je boodschappen in huis hebt, is het ook moeilijk preppen. Belangrijk dus dat je goed voorbereid bent!
Vries een deel in
Bedenk dat je gekookte maaltijden maximaal drie dagen in de koelkast kunt bewaren. Kook je voor de hele week? Of maak je een enorme maaltijd, maar wil je dit niet de hele week eten? Verdeel het dan in porties en vries het in. Zo heb je altijd een voorraad met healthy gerechten bij de hand. Tip: probeer groenten en andere ingrediënten die weinig water bevatten te gebruiken, en vermijd koolhydraatrijke producten. Die verliezen allebei hun smaak in de vriezer.
Zo, nu ben je van dummie getransformeerd tot gevorderde. Nu nog beginnen met het preppen zelf!
Wil je graag meer vegetarisch eten en tegelijkertijd aan je fit goals werken? Dan hebben we heel goed nieuws voor je! Op 1 december start er een nieuwe groep met de Vegetarische Fitgirlcode Guide. Om jou te stimuleren om ook nog voor het nieuwe jaar met je goede voornemens te beginnen, hebben we een hele toffe actie voor je! Je scoort de hardcopy Vegetarische Fitgirlcode Guide nu eenmalig voor 29,95 inclusief gratis verzending! Dat betekent dat je 8 weken workoutschema’s, 4 weken vegetarische voedingsschema’s met wekelijkse boodschappenlijstjes, 8 weken mindfulnessoefeningen en meer dan 75 vegetarische recepten krijgt voor maar €29,95! Je koopt de Guide via deze link. Eet smakelijk!