Meet onze nieuwe illustrator & Fit Girl: Anna Lena

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

We hebben heel leuk nieuws, want er is een nieuwe toevoeging aan het Fitgirlcode team: Anna Lena! Deze toffe chick gaat ons vanaf nu voorzien van de allerleukste illustraties. Ze werkt onder de naam Finelinervreter en als je haar illustraties bekijkt, zie je direct waarom dat zo is. Hoe leuk zijn haar tekeningen met scherpe, zwarte strepen? Graag stellen we haar aan je voor!

 illustrator

Stel je even voor! Wie is finelinevreter en wat doet zij?

Ik herinner me dat de naam finelinervreter me te binnen schoot toen ik (oh schrik) compleet zonder werkende fineliners zat tijdens een lui weekend. Ik was bij mijn vriend thuis en ik probeerde iets anders te vinden om mee te tekenen, maar potlood na potlood en balpen na balpen werd afgekeurd in een kwestie van seconden. Het voelde gewoon niet goed: ik hou van de strakke, stoere en toch speelse lijnen die ze maken en ik moest er gewoon een hebben! En wel zo snel mogelijk. Het is niet dat ik nooit met andere materialen teken, of nooit digitaal, maar ik heb fineliners gewoon altijd bij me.

Ik moest op dat finelinerloze moment een beetje lachen om mezelf en vond mezelf een onwijze fineliner vreter.. The name stuck with me, mensen namen het over, en kort daarna kocht ik de domeinnaam finelinervreter.nl, en begon tekeningen te posten op een gelijknamig facebookaccount. Anders maakte ik die tekeningen namelijk toch wel, en mijn persoonlijke instagram liep ervan over. Doordat ik daardoor opdrachten kreeg ben ik sindsdien begonnen met ondernemen en heb ik eigenlijk precies gemaakt wat ik wilde, en samengewerkt met verschillende interessante mensen die op mijn pad kwamen. En zo nu ook #FITGIRLCODE! :)

illustrator

Hoe ben je ooit bij tekenen terecht gekomen?

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit niet heb getekend. Zo simpel is het eigenlijk. Ik ben altijd best wel art crazy geweest: op school had ik een technisch profiel maar tekende altijd in les, en later in college. Dat is niet veranderd: In mijn werk als User Interface Designer heb ik de perfecte blend gevonden van techniek, met mensen werken en het vormgeven. Finelinervreter is echter iets dat helemaal van mij is, en dat dient als een uitlaatklep zowel als een inkomen. Het is me op het lijf geschreven: Als iemand moet lachen om een illustratie of iets koopt in mijn shop en me vervolgens een blij berichtje stuurt, dan is mijn dag meteen geslaagd.

Wat is de verbintenis tussen jouw creativiteit en Fitgirlcode?

Veel dingen die ik teken zijn ofwel heel relateable en down to earth, ofwel met een dikke vette knipoog. Vaak betreft het illustraties die eigenlijk woordgrapjes zijn samengesmolten met een doodle, of een illustratie die vriendelijk de spot drijft met bijvoorbeeld geek culture of de enorme food baby die ik heb na een weekendje chillen.  Ik denk dat #FITGIRLCODE een community is waar allerlei mensen kunnen zien en lezen hoe je op een goede manier healthy bezig kunt zijn, zonder jezelf of al te serieus te nemen. Daardoor voelt het als iets dat echt dichtbij mezelf ligt. Ik ben een couch potato die je ook zo in de gym tegen zult komen, en een lekkerbek die alles wil lezen over voeding en lifestyle: FITGIRLCODE begrijpt heel duidelijk dat meiden zoveel verschillende dingen zijn en faciliteert dat.

https://www.instagram.com/p/BSLG-PhjMC5/?taken-by=finelinervretert

Wie is het typetje dat je hebt gecreëerd en waarom past zij bij ons?

Ze is een echte keeper of the FITGIRLCODE. Iemand die goed voor zichzelf wil zorgen en zichzelf uitdaagt, zowel door te sporten, maar ook door pizza-eet wedstrijden te organiseren en haar monsterlijke voorraad hippe leggings uit te breiden. Ze zou denk ik een goede vriendin zijn om te hebben. Ze staat voor mij voor de gezonde balans tussen goed voor jezelf en je lichaam zorgen, en dan door healthy te zijn maar ook door lief te zijn voor jezelf.

illustrator

Wat zijn jouw doelen binnen Fitgirlcode?

Als ik iets teken dan wil ik daarmee, idealiter, iemand raken: ik hoop dat er ergens iemand is die zich door een post van mij gesupport voelt als ze met pijnlijke benen de stationstrap op loopt, de dag na een workout. Of dat er ergens iemand zich niet bezwaard voelt om gewoon lekker een biertje te doen met vrienden, omdat een illustratie of quote dat steunt, en ze het gewoon verdiend heeft. Verder heb ik zelf de guides gelezen en gebruikt en daar zou ik in de toekomst ook graag aan bijdragen! Last but not least hoop ik het team te leren kennen door met hen samen te werken en hun gekste ideeën of quotes uit te tekenen, ook al belanden ze bij hen thuis op de koelkast. Sterker nog, als ik bij hen op de koelkast beland is dat iets heel bijzonders.. That’s where the good stuff is kept. :)

Hoe kunnen mensen jouw illustraties kopen?

Ik heb een webshop waarop ik mijn illustraties verkoop: deze site biedt ze aan op t-shirts en topjes en truien, maar ook koffiebekers of gewoon op een print. Verder maak ik ook commissions, als iemand me benadert voor iets unieks, maar  ook als je graag iets anders zou willen zien in de shop! Ik sta open voor suggesties.

Volg Anna Lena ook op Instagram en Facebook!

https://www.instagram.com/p/BSJzgyXj-c7/?taken-by=finelinervretert

https://www.instagram.com/p/BRiF62qDYI1/

https://www.instagram.com/p/BSG2DHEjI2K/?taken-by=finelinervretert