Meet Mr Workout Guide & Fit Boy Jesse

Fit & Training door fitgirlcode

Pssst. We gaan een geheimpje verklappen! Want lieve dames en zeldzame heer, Fitgirlcode gaat aan de slag met een nieuwe workout guide! Na de waanzinnig enthousiaste reacties op de Fitgirlcode Guide en de Vegetarische Fitgirlcode Guide van Fit Girls all over town konden we niet anders dan een workout-specifieke editie in elkaar knallen! Maar... Nu staat er deze keer geen dame, maar een man aan het roer! En wat voor een man. Jesse is model, personal trainer, oprichter van Body and Mind Control, en Fit Boy pur sang (those abs, damn). En aangezien deze jongeman jullie binnenkort gaat voorzien van kekke workouts is het wel zo leuk als jullie hem ook een beetje leren kennen. We present, Jesse!

Vertel, wie ben je? Mijn naam is Jesse en ik ben oprichter van Body and Mind Control. Als personal trainer en lifestyle coach motiveer en stimuleer ik mensen om onder andere te sporten. Ik zeg onder andere, omdat niet iedereen een sixpack, strakkere benen of billen wil, maar vaak juist een moment om hun verstand op nul zetten om zichzelf even van alle hectiek los te maken. Daarnaast ben ik ook internationaal model. Ik werk met trots voor mooie merken als McGregor, Cosmopolitan, Bruno Banani en Samsonite. Ook ben ik werkzaam als creative sport director bij Fitgirlcode en instrueerde ik laatst de Jogha modellen hoe zij bepaalde sportbewegingen en –houdingen moesten maken bij een fotoshoot.

Hoe is jouw liefde voor gezond leven ontstaan? Mijn liefde voor gezond leven is ontstaan door een liefdesdomper, haha. In mijn tienerjaren was ik verliefd op een dame die geen verkering met mij wilde, omdat ik erg dik was en jeugdpuistjes had. Zoiets wilde ik niet meer meemaken. Dit motiveerde mij om een andere lifestyle aan te nemen. Ik begon anders te eten, trainde elke dag om af te vallen, en wisselde cardio af met krachttraining. Mijn lichaam veranderde, mijn puistjes trokken weg en ik kreeg door al dat harde werken een geheel vernieuwde Body en Mind.

Workout Guide

Waarom ben je Personal Trainer geworden? Ik sport al jaren, het is een vast onderdeel van mijn leven. Het is een lifestyle waarmee je meer uit jezelf kan halen en jezelf er ook lekker bij voelt. Toen ik ooit bij een bedrijf werkte waar ze gingen reorganiseren en ze mogelijk mensen gingen ontslaan, wist ik dat ik iets met mijn passie moest doen. Iets wat ik met plezier doe en waarbij ik aan niemand verantwoording hoef af te leggen. Ik heb al mijn krachten gebundeld en mijn idee verder uitgebouwd om anderen te helpen om hun doelen te behalen.

Wat jouw doel als PT? Mijn doel als personal trainer is om mensen uit hun comfort zone te halen. Veel mensen weten niet dat het niet altijd comfortabel is om in je comfort zone te blijven. Men blijft hier vaak in, omdat ze niet anders weten, onzeker zijn of simpelweg de volgende stap niet durven te maken. Ik daag mijn cliënten ten allen tijden uit om alles uit de kast te halen en zichzelf op nummer één te zetten. Het leven is te kort om klein en bang te blijven. LEEF! Daar is mind control een belangrijk onderdeel van.

Schermafbeelding 2016-06-15 om 19.32.07

Wat is jouw ultieme manier om fit te blijven? Als ik dagelijks mensen help om fitter te worden, dan moet ik zelf ook fit blijven. Als ik een off day heb, dan heeft dit invloed op mijn trainingen en mijn cliënten want ik ben op dat moment hun motivator. Daarom train ik bijna elke dag om fit te blijven. Ik eet gezond, maar af en toe wordt er ook gezondigd. En dit mag zolang het maar in balans is. Daarnaast pak ik regelmatig mijn rust. Soms is dit best lastig, omdat ik elke dag intensief met mijn werk bezig ben.

Wat is er zo leuk aan jouw werk als PT? Hoewel iedere cliënt anders is, komen de doelstellingen als zichtbare buikspieren en strakkere benen, vaak overeen. Juist omdat ieder persoon anders is, is dit een ontzettend leuke uitdaging. Hoe mooi is het om samen aan zo’n doel te werken én deze te behalen? Cliënten behalen met Body and Mind Control hun doelen. Soms worden ze emotioneel zodra ze de veranderingen zien, omdat ze dachten dit nooit te kunnen bereiken. Als ik daar deel van mag uitmaken, zie ik dan ook als een eer.

Workout Guide

Wat wil je bereiken? Mijn doel is om iedereen kennis te laten maken met het Body and Mind Control programma. Ik spreek regelmatig mensen die graag hun doelen willen bereiken, maar weten niet hoe zij dit moeten doen. Met Body and Mind Control kan ik ze daarbij helpen. Of het nu gaat om strakkere benen, billen of armen, een sixpack, of om zwangerschapsvetjes weg te werken of een bikiniproof worden. Het kan allemaal. Zolang jij er maar voor wilt gaan.

Wat is de grootste onzin op het gebied van voeding en fitness die je wilt ontkrachten? De grootste onzin op fitness gebied is dat je geen cardio moet doen als je wilt afvallen. Je hoeft geen geleerde te zijn om te begrijpen dat, als je wilt afvallen, je ook aan cardio moet doen om je vetreserves aan te spreken. Je hartslag moet omhoog, waardoor je lekker gaat zweten. Daarnaast moet je natuurlijk gezond en gebalanceerd eten. Wil je afvallen en toch veel chocotaart eten, dan wordt het geen succes. Gebruik je gezonde verstand en pas stap voor stap een gebalanceerd voedingspatroon toe.

Als het over voeding gaat; wat is jouw guilty pleasure? Haha, ik ben echt vreetzak nummer één. Ik ben een echte zoetekauw: taartjes, koekjes met melk of desserts. I’m a sucker for sweets.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen? Niks is onmogelijk, zolang je je doel voor ogen houdt en ervoor gaat. In mijn hoofd zit altijd de volgende quote: “How dedicated are you to gain your goals”? En deze geef ik ook mee aan mijn Body and Mind control cliënten.

Workout Guide

Hoe spendeer jij je weekend het liefst? ’s Ochtends doe ik een goede knalsessie in de gym, daarna neem ik een lekker ontbijt en voor de rest doe ik he-le-maal niets. Elk weekend verzin ik met mijn partner wel wat leuks om te doen. Van heel de supermarkt leegkopen en een lekker gerecht maken met achtergrond muziek en wijn, een avondje bios, een andere stad verkennen, naar een festival gaan of gewoon bedhangen met thee en wat lekkers, het kan allemaal. Rust en ontspanning is erg belangrijk, daar hecht ik dan ook veel waarde aan.

Wat heb je op je bucketlist staan wat je dit jaar móet doorstepen? Dit jaar hoop ik op een grote samenwerking met een instantie om Body and Mind Control nationaal, en wellicht internationaal, te lanceren. Zo hoop ik dat ik anderen kan helpen om hun doelen te behalen. Mijn persoonlijke doel is dat ik een tatoeage wil zetten. Ik ben ongelofelijk bang voor naalden, maar nu ga ik het echt doen.

Wat is jouw doel met de Fitgirlcode workout guide? Mijn doel is om alle Fitgirlcode dames mee te krijgen om te sporten en ze te motiveren. Ik wil ze laten inzien dat een doel behalen makkelijker is dan dat je vaak denkt. Daarnaast hoop ik dat ze niet alleen de workout guide volgen, maar de lifestyle voor lange termijn vasthouden. Ik wil de Fit Girls uitdagen zodat ze weten wat zij in hun mars hebben en daardoor hun lichaam op een andere manier leren kennen.

Jesse's lijfspreuk? "Let’s invest in that Body and Mind of yours!" Wil je deze jongeman nu dagelijks kunnen aanschouwen? Neem dan een kijkje op zijn Instagram- of Facebookpagina! Behoefte aan een toffe personal trainer? Check dan snel www.bodyandmindcontrol.com! En wat de workout guide betreft, we'll keep you posted...