Zo pak je jouw huidproblemen het beste aan

Beauty door michelle-den-elzen

Waarschijnlijk gebruik jij, net als bijna iedereen, hetzelfde gezichtsmasker voor je hele gezicht. Wat je misschien nog niet wist (maar daar gaan we nu verandering in brengen!), is dat je jouw huid flink tekort doet door hem zo te behandelen.

Je huid bestaat uit allerlei verschillende zones. (Denk maar aan de T-zone, die bij veel vrouwen veel vetter is dan de rest van hun gezicht.) Logischerwijs hebben al deze zones verschillende verzorging nodig. Kies jij voor een zuiverend masker voor je vette neus? Dan kan het zijn dat jouw wangen misschien niet de juiste verzorging krijgen. Wie weet zitten zij wel te wachten op een vitamineoppepper voor de elasticiteit!

MULTIMASKING

Wat moet je dan doen? Het beste wat je kunt doen is eerst bepalen wat voor verschillende zones jij allemaal hebt – en hoe je die het beste kunt verzorgen. (Tip: laat een face mapping doen!) Hierna weet je precies welke maskertjes je waar moet gebruiken om verschillende huidproblemen tegelijkertijd aan te pakken. Dit staat ook wel bekend onder de term ‘multimasking’.

multimasking

UN, DOS, TRES

Om het je makkelijk te maken heeft Dermalogica een ultiem pakket samengesteld. Hierin vind je 3 verschillende maskers. Allereerst is er Multivitamin Power Recovery Masque: deze kanjer bevat hoge concentraties vitamine A, C en E en helpt de huid te voeden, te herstellen en om tekenen van huidveroudering te voorkomen. Nummer twee is Charcoal Rescue Masque. Klinkt die naam je bekend? Dat kan kloppen! Het is het houtskoolmasker dat ontgiftend en zuiverend werkt, die we al eens hebben geprobeerd! Last but not least is het Skin Hydrating Masque. Wat deze doet, verraadt de naam natuurlijk al. Het vermindert droge plekken, hydrateert de huid en geeft een fris gevoel.

Zoals je kunt zien, heb ik ze alle drie op mijn gezicht gesmeerd! Mijn huid voelde zacht en gereinigd aan en ik ben hartstikke blij dat ik elke zone apart heb kunnen aanpakken. (Normaal gesproken ga ik namelijk altijd maar voor de middenweg, maar ja, echt gulden is-ie nooit.) Ik denk dat als je dit vaker doet je een hele hoop resultaat zult zien!

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dermalogica. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)