Hoewel we elk jaar verlangend uitkijken naar de zomer, is het belangrijk om rekening te houden met de negatieve effecten van zon, zee en warmte op je huid. Goed smeren is een prima begin, maar om je gezichtshuid extra te verwennen is een wekelijks maskertje geen overbodige luxe. Daarvoor hoef je overigens niet naar de winkel. Je kunt namelijk heel eenvoudig zelf een natuurlijk DIY maskertje maken met de ingrediënten die je in je keuken vindt. Wij hebben 3 suggesties voor DIY maskertjes op een rijtje gezet!

Probeer een natuurlijk DIY maskertje

#1. Avocado en honing masker

Je huid heeft ook in de zomer voldoende hydratatie nodig. Een natuurlijk DIY maskertje van avocado en honing is daar ideaal voor!

Dit heb je nodig:

½ rijpe avocado

½ eetlepel kokosolie

2 eetlepels honing

Zo maak je dit maskertje:

Pureer de avocado tot een fijne, romige textuur en voeg vervolgens de honing en kokosolie toe. Breng het masker aan over je hele gezicht (ogen en lippen vrijlaten natuurlijk) en laat het 15 minuten intrekken totdat het droogt. Spoel af met warm water en droog af met een handdoek.

Bonus tip: Probeer ook eens een kokosolie haarmasker voor glanzende lokken!

#2. Citroen en aardbei masker

Als je normaal al last hebt van een vette huid, zal de warmte je huid nog vetter maken. Aardbeien bevatten salicylzuur, dat heel goed werkt bij acne. Citroensap helpt om je poriën te verkleinen, je huid te verfrissen en de zichtbaarheid van vlekken te verminderen.

Dit heb je nodig:

aardbeienpuree

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel yoghurt

1 eetlepel honing

Zo maak je dit maskertje:

Meng alle ingrediënten met een garde door elkaar. Breng het mengsel gelijkmatig aan op het gezicht en laat het een kwartier tot 20 minuten inwerken. Spoel af met koud water – zo zorg je dat je poriën zich sluiten.

#3. Yoghurt en koffie masker

Volle yoghurt helpt de vochtbalans van je huid te herstellen. De koffie helpt je huid te ontgiften en helpt ook nog eens om de zichtbaarheid van wallen en donkere kringen onder je ogen te verminderen.

Dit heb je nodig:

2 eetlepels koffie (liefst versgemalen)

2 eetlepels cacaopoeder

1 eetlepel honing

2 eetlepels yoghurt

Zo maak je dit maskertje:

Meng alle ingrediënten in een kom en breng een royale laag aan op je gezicht. Masseer het in je huid; de koffie zorgt voor een exfoliërend effect, dus eigenlijk is het een scrub en masker in één. Laat het masker na het inmasseren nog ongeveer 10 minuten inwerken. Spoel het masker grondig af met koud water en dep droog. Je huid zal heerlijk glad en fris aanvoelen!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.