De nieuwste trend in de sportwereld: kattenyoga

Fit & Training door michelle-den-elzen

Oh. My. God. Dat noemen we nog eens het goede met het nog veel betere combineren. In Atlanta, Amerika, is er een dierenasiel begonnen met het geven van lessen in kattenyoga. Dat is dus geen yoga waarbij je de houdingen van een kat aanneemt. Nee, het is precies wat je hoopt dat het is: yoga doen tussen tientallen lieve balletjes fur.

Eerder waren er al wel (Amerikaanse) yogastudio’s die de lessen in de aanwezigheid van katten deden. Maar zoals alle kattenliefhebbers weten, zijn katten niet heel erg fan van nieuwe omgevingen. Het dierenasiel Good Mews besloot het daarom anders aan te pakken. Waarom de katten verhuizen als je ook de yogi’s naar het asiel kunt halen?

Meowmaste

Zo gezegd, zo gedaan. En dus worden drie keer per maand de deuren geopend voor yogafanaten en kattenfans. Het is een ideale manier om meer mensen naar het asiel te krijgen. Ook de katten hebben er veel aan: ze hebben leuke afleiding, krijgen een hoop liefde, worden socialer door het vele contact met mensen en worden daardoor makkelijker plaatsbaar.

Door naar de kattenyoga te gaan doe je niet alleen iets goeds voor jezelf, maar ook voor de katten. Direct en indirect, want het ‘lesgeld’ dat je betaalt is een donatie aan het asiel. Het perfecte concept. Wij kunnen dan ook niet wachten totdat kattenyoga in Nederland een ding wordt!

Zou jij naar zo’n lesje kattenyoga gaan? Laat het weten via de comments!