op vakantie in eigen land

Ondanks het feit dat de coronacijfers in Nederland hoopgevend zijn en de meeste mensen het normale leven weer oppakken, kampen veel andere landen nog altijd dagelijks met veel nieuwe besmettingen en hoge sterftecijfers. Voor veel van ons is dat reden genoeg om de vakantie naar het buitenland een jaartje uit te stellen. Maar je kunt natuurlijk wel op vakantie in eigen land! Saai? Absoluut niet. En met deze budget tips hoef je ook niet al je spaargeld uit te geven!

De beste budget tips voor een vakantie in eigen land

#1. Ga kamperen

Gooi je tent en je slaapzak in de kofferbak, haal je beste vriendin op en trek erop uit. Het liefst naar een plek in Nederland waar je nog niet eerder geweest bent! Er zijn in elke provincie leuke campings te vinden. Ideaal voor de avontuurlijke #FITGIRLS!

#2. Boek last minute een bungalow

Als kamperen niet echt jouw ding is of je simpelweg behoefte hebt aan meer comfort, dan kun je ook last minute een bungalow boeken. In het laagseizoen kun je al voor minder dan €100 per persoon een verblijf van een midweekje boeken.

#3. Ruil een weekje van huis

Heb je even behoefte aan een andere omgeving? Dan kun je ook met een vriend, familielid of collega een weekje van huis ruilen! Misschien wil die nicht die op een boerderij woont wel graag even naar de stad om te shoppen. Kun jij mooi tot rust komen op het platteland! Of andersom natuurlijk.

#4. Verken de Waddeneilanden

Texel en Terschelling, maar ook Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog zijn zeker het verkennen waard. De Nederlandse Waddeneilanden bieden volop mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en van de natuur te genieten. Zonder dat je al te veel geld hoeft uit te geven.

#5. Ga naar Zuid-Limburg en speel toerist in eigen land

In Zuid-Limburg heb je (vooral door het heuvelachtige landschap) al heel snel het gevoel dat je in het buitenland bent. Bij mij wordt dit gevoel nog eens verstrekt door het feit dat ik Limburgers niet zo goed versta. Kortom, de perfecte low budget bestemming om een paar dagen toerist in eigen land te spelen!

#6. Ga buiten het hoogseizoen

Als het kan, ga dan lekker buiten het hoogseizoen op vakantie. De prijzen van vakantiehuisjes en hostels liggen dan namelijk een stuk lager dan in juli en augustus. Bovendien is het dan vaak een stuk rustiger – mede vanwege het feit dat kinderen in het laagseizoen gewoon naar school moeten.

#7. Vier een staycation

Heb je vaak last van heimwee of kun je geen oppas vinden voor je huisdieren? Dan is een staycation ideaal. Je viert dan gewoon vakantie in je eigen huis. Dit kun je leuk maken door bijvoorbeeld elke dag buitenlandse gerechten te maken en wat leuke uitjes te plannen. En ’s avonds kruip je gewoon je eigen bed in.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.