De perfecte sportoordopjes? Ik heb ze gevonden!

Fit & Training door robin-den-besten

Een set oordopjes waarbij zowel het geluid, de fit en de looks top zijn - bestaat dat? Vorige week ging ik langs in Amsterdam om een antwoord op dit vraagstuk te vinden. Op de planning: een healthy ontbijtje, een moment om alle ins & outs over de Jaybird Freedom oordopjes te leren en een killer workout om te testen of ze wel Fit Girl proof zijn!

Killer workout

Normaal gesproken als mijn wakker om half 6 gaat, sta ik niet bepaald te springen om uit bed te gaan. Maar wanneer je iets heel tofs mag gaan doen, is dat heel anders! Met een goed humeur sprong ik uit bed om in mijn sportoutfit naar Amsterdam af te reizen. Ik was namelijk uitgenodigd om in de Changing Life Hub (op zichzelf al een leuke locatie om naartoe te gaan!) de presentatie met killer workout achteraf bij te wonen van Jaybird, die hun nieuwe Freedom oordopjes in Nederland lanceerden.

sportoordopjes

Allereerst kreeg ik een welverdiende cappuccino (welverdiend ja, remember die wekker? ;) ) en heerlijke hapjes van Doormeal. (Met zo’n healthy dadel-kokosbrownie begint je dag best prima, kan ik je zeggen.) Na het uitzoeken van een mooi sportsetje van FRVR fit en brand new oordopjes in onze zak zijn we klaar om alle ins, outs, tips en tricks over Jaybird Freedom te horen. Wist ik van tevoren nog niet, maar deze handige gadget is 100% sweat proof en handmatig in te stellen via een app. Zo bepaal je bijvoorbeeld precies hoe je de hoge en lage tonen wil horen. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen voorkeur!

Dan is het tijd voor de ultieme test: een killer parcours met bijna alle workouts die jij je maar kunt bedenken. Als de earphones dit overleven, dan kunnen ze alles aan!  Na een spin aan het rad staan er 50 air squats, 30 seconden planken en enkele kettlebell swings op het programma. Hup, door naar het volgende onderdeel: fietsen. Ik trap de benen uit mijn lijf en probeer nog snel mijn tegenstander in te halen. Yes, wat een energie geeft deze workout! Wanneer ik van de crosstrainer afstap, wordt me het volgende verteld: ‘Als je door deze deur gaat, moet je jouw handen hooghouden.’ Omdat ik een tijdje heb gebokst, weet ik precies wat me te wachten staat. En ja hoor, in bokshouding stap ik inderdaad middenin de ring. Ik overleef de workout zonder kleerscheuren en geniet van een welverdiende post workout shake. Of de oortjes de test hebben overleefd? Dat lees je hieronder.

sportoordopjes sportoordopjes
De perfecte oortjes

Lange tijd heb ik gezocht naar de perfecte draadloze oordopjes die écht blijven zitten tijdens een intensieve training. Ik ben namelijk een echte music lover en kan niet zonder goede tunes tijdens het sporten. Toch was er bij de oordopjes die ik tot nu toe had geprobeerd telkens wel iets wat me niet beviel: te korte batterijduur, slecht geluid of een oncomfortabele fit. Gelukkig zijn deze zorgen allemaal verleden tijd, want dankzij Jaybird heb ik nu oordopjes gevonden die de looks, fit én het geluid hebben.

De earphones hebben een handige verbinding die achter je hoofd langsloopt, een lange batterijduur en ze zitten ook nog eens superlekker – zelfs tijdens de gekke bewegingen die je tijdens het trainen weleens maakt! En het geluid? Daar ben ik nog wel het meest enthousiast over. Wanneer ik de oortjes draag lijkt het net alsof er geen ander geluid meer bestaat dan de muziek die mijn trommelvliezen bereikt. Je hoort echt elke toon en voelt zelfs de bas! Extra voordeel: je hoeft de oordopjes niet zo hard te zetten om goed te kunnen luisteren. Hierdoor spaar je jouw oren ook nog eens, handig!

Lange batterijduur

Zit je net lekker in de beat, zijn je oortjes leeg... Balen! Maar niet bij de Jaybird oordopjes. Wanneer na vier uur je batterij leeg is kun je simpelweg het bijhorende batterijtje op je oordopjes klikken en je kunt er nog eens vier uur tegenaan! Het batterijtje is zo klein dat je het bijna niet ziet en al helemaal niet voelt zitten. Wat mij betreft zijn deze oordopjes met vlag en wimpel geslaagd voor de Fit Girl test.

Wil je meer weten over de Jaybird Freedom Bluetooth oordopjes? Kijk dan snel even hier. Bij Bol.com zijn ze nu te koop voor een tijdelijke introductieprijs van €149,-!

Dit artikel is in samenwerking met Jaybird gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel. :)