De raarste diëten ter wereld

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Dat mensen soms ver – heel ver – gaan om af te vallen, dat is geen nieuws. Alleen maar bananen eten of overleven op babyvoer of cabbage soup… Maar het kan nog gekker! We zijn op zoek gegaan naar de raarste diëten ter wereld. En hoewel we ook echt rare dingen verwachtten tegen te komen, waren we best in shock door wat we tegenkwamen.

TONGUE PATCH DIET

Auch! In Mexico bestaat er een dieet waarbij er een kleine patch op je tong wordt gehecht. Deze zorgt ervoor dat het ongelofelijk pijnlijk wordt om vast voedsel in je mond te hebben en erop te kauwen, waardoor je bent aangewezen op vloeibaar voedsel. Er worden geen gezondheidsrisico’s aan toegewezen, maar ons lijkt het dat je ook gewoon vrijwillig voor een sapkuurtje kunt kiezen, toch? Discipline noemen ze dat. ;)

HET WEERWOLFDIEET

In (Zuid) Amerika is het normaal om het weerwolfdieet, ook wel bekend als het maandieet, te volgen. De theorie: omdat je lichaam voornamelijk uit water bestaat, en de maanstand effect heeft op water, kun je hiervan gebruik maken en daardoor afvallen en je lichaam ontgiften. Eh, wat? Madonna en Demi Moore schijnen fan te zijn, maar wij zijn toch redelijk sceptisch of het echt werkt. (Lees: we call BS.)

SUN EATING

Herinner jij je nog de tijd dat je van je moeder op je kop kreeg als je direct in de zon keek? Volgens de diëtisten die ‘sun eating’ hebben uitgevonden, moet je dat juist wél doen. Het idee is dat je één maaltijd per dag overslaat en 44 minuten lang in direct zonlicht staart. Hierdoor gebruikt je lichaam zonlicht als brandstof voor het lichaam. Keerzijde: omdat een lichte huid nog steeds een schoonheidsideaal is in China, moet jij je wel zoveel mogelijk bedekken. Welke brandstof ze dus gebruiken nu ze geen vitamine D aanmaken, is ons nog steeds een raadsel.

LE PETIT SECRET

Hoe Franse dames aan hun smalle figuurtje komen? Het zou zomaar te maken kunnen hebben met dit geheim. Ze binden een lint om hun taille onder hun kleding. Gedurende de dag gaat dat lint steeds strakker zitten doordat ze meer eten, wat natuurlijk oncomfortabel wordt. Hierdoor voorkomen ze dat ze te veel eten. Een nogal rigoreuze oplossing, als je het ons vraagt.

HET PAINTBALL DIEET

Rennen voor je leven – dat is wat het paintball dieet zo’n beetje inhoudt. Naast een low calorie voedingsschema word je ook nog eens verwacht in een stadion waar 4 professionele paintballers op je staan te wachten. Een uur lang hardlopen staat daar op de planning. Ren je niet hard genoeg? Dan kun je een paar fraaie paintball kogels jouw kant op verwachten. De Britten weten wel hoe ze moeten motiveren…

Wat is het raarste dieet wat jij hebt langs zien komen? Ik ben benieuwd of je nog aanvullingen hebt voor dit lijstje!